Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)20:24
06.03.2021
Събота
3.235.11.178


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

6. Свикнете да се учите чрез знание и вяра, а не чрез съмнения и страх.

Това са двата основни начина за придобиване на ново знание. Можете да изберете пътя на страха и съмнението или пътя на вярата и знанието. Ако се спрете на втория, пред вас действително ще се отвори достъпът до вашите магически способности. Сигурно доста от нещата, конто сте научили, са преминали през съмнение в способността ви да усвоите някакво умение. Някога ви е изпълвало колебание за нещата, в чиято истинност днес сте сигурни.
      Що се отнася до мен самия, в един момент от моя живот аз се съмнявах в способността си да говоря пред публика дори само няколко минути, да не говорим за часове. Съмнението ми водеше до страх и до всевъзможни действия за преодоляването му. Ученето по пътя на страха и съмнението беше продължително и болезнено, независимо дали ставаше въпрос за група ученици или за делова среща, аз буквално се поболявах всеки път, когато трябваше да застана пред публика.
      Усвояването на умението да говоря пред аудитория по пътя на знанието и вярата беше много по-благотворно преживяване. Започнах да виждам в себе си способност да произнасям речи, знаех, че това ми е по силите и вярвах, че ако захвърля съмненията си, ще се погрижат за мен. Научих, че публиката няма нищо против, ако направя някоя и друга грешка или се отклоня временно, стига да говоря искрено и развълнувано по темата. В деня, когато получих Златното председателско чукче - наградата на Тостмастърс Интърнешънъл за най-добрия оратор на годината, разбрах, че смяната на страха и съмнението със знанието и вярата беше направила истинско чудо в живота ми.
      По същия начин можете да се отнасяте към по-голямата част от своя опит. Научили сте се да се съмнявате в контекста на една култура, която поставя акцент върху това, че не можете, че това е неправилно, че сте прекалено малки или прекалено големи, прекалено млади или прекалено възрастни, че принадлежите към мъжкия или към женския пол, че ви липсва необходимото образование, препоръки, подготовка, опит. Съмнението поражда страх пред величието, страх от неодобрението, неуспеха, близостта или дори от успеха.
      Съмнението и страхът наистина ви дават знания, но негативните последици от това са очевидни. Ясно е, че не това е пътят към превръщането ви в щастлива, осъществена, пълноценна личност. Ако искате да изпитате истинската магия, трябва да замените страха и съмнението, като основен метод за усвояване на знания, с вяра и силно упование във вътрешното знание.
      За да заместите страха и съмнението с вяра и знание, трябва да промените мисловната си нагласа. Новият ви начин на мислене трябва да изглежда горе-долу така:
      „Аз ще науча, каквото е нужно, независимо от всичко. Затова, вместо да поемам ограничаващия ме път на страха и съмнението, ще се заема да усвоя поуките на живота чрез вярата и знанието. Ще вярвам в уникалната си способност да създавам в ума си всичко, което поискам. Това си е моят ум, и мислите са си мои и мога да избирам дали да се съмнявам ши да вярвам. Аз избирам да вярвам. Мога да се съмнявам в способността си да творя чудеса, а мога и да повярвам в нея. Ще действам според избора си. Вярвам, че пословицата „Човек е това, което мисли" списва точно човешката същност."
      Когато дъщеря ми Сирина беше на пет години, ние я насърчихме да прилага този начин на мислене, когато се учеше да кара велосипед на две колела. Цели осем месеца тя не даваше да махнем помощните колела и твърдеше, че просто не е готова за това. Когато беше готова, три дни се упражнява да вярва и да знае, преди да се качи на колелото. Упражняваше се да казва на глас: „Виждам се как карам колело. Аз мога да карам велосипед с две колела. Мога да пазя равновесие. вярвам, че съм човек, който може да научи каквото и да е, включително и да кара колело."
      Когато дойде време да се качи на колелото, вече така се беше настроила, че нямаше място за страх. Рядко съм виждал подобна увереност и решителност у човек, който се заема с нова задача. Умствената нагласа направи чудо за нея. Тя се научи да кара буквално за няколко минути. Падна няколко пъти, отначало не беше много стабилна, но потегли по тротоара съвсем сама, крещейки: „Мога да карам велосипед на две колела! Мога да го карам!"
      За част от секундата се разколеба, след като се блъсна в една пръскачка и падна на тревата, мърморейки: „Не мога да карам велосипед с две колела". Но позитивните утвърждения, вътрешната увереност и знание веднага надделяха над временното съмнение и тя скочи, покатери се на колелото, помоли ме да я тласна да тръгне и скоро крещеше: „Мога, мога!"
      Сирина направи чудо, благодарение на умствената си нагласа. И изобщо не се съмнявайте, че за нея това беше чудо. Когато дойде моментът и тя се почувства готова, именно трудът, който бе положила в мислите си да повярва и да знае, й позволи да постигне своето чудо в материалния свят. То беше започнало в лишения от форми и измерения свят на мислите й и се осъществи в реалния свят, в резултат на вътрешната й увереност и знание.
      В каквото и да се състои вашето чудо, задължително е да промените нагласата си в посока към вярата и знанието. Възприемайки това ново съзнание, помнете винаги, че зад страха се крие безсилието. Ако се страхувате от нещо, вие се борите с него, а борбата ви прави слаби. Страхът ви прави безсилни и затваря за вас достъпа до по-високите постижения. А зад вярата се крият силата и любовта. Там няма присъди, гняв, омраза, страх или потребност да се борите. Любовта ви дава сила да се издигнете по-високо. Изборът зависи единствено от вас и той започва в невидимия вътрешен свят на ума.
      ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТАЗИ МИСЛОВНА НАГЛАСА:
      • Днес когато срещате непознати, общувайте с тях, като се опирате на стремежа към знание и вяра. Забравете съмнението, посрещнете чиновника или човека, който ви се обажда по телефона, с доверие. Просто опитайте. Кажете си: „Аз вярвам на този човек. Няма да се съмнявам в него. Знам, че нещата ще се развият добре." Този метод на обучение, посредством знанието и вярата, ви помага по безброй начини! Забравете съмнението и страха и вярвайте, че нещата ще се развият добре.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (20.10.2011)
Разгледан: 1045 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.235.11.178          Събота          06.03.2021, 20:24