Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)11:03
07.03.2021
Неделя
3.220.231.235


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

5. Открийте тайната, която е в центъра и знае.

Опознайте и свикнете с мисълта, че нищото има какво да ви даде по пътя ви към истинската магия. Помислете върху интересните думи на Робърт Фрост:
      „Танцуваме си в кръг и се досещаме,
      а тайната е в центъра и знае".
      Какво иска да каже Робърт Фрост с тази тайна в центъра? Когато откриете отговора на този въпрос, ще сте отключили най-важната врата, затваряща пътя ви към истинската магия.
      Спомнете си, че не друго, а паузата между нотите прави музиката. Музиката (звуци, на които е придадена форма) не е отделна нота, нито дори поредица от ноти. Една нота, изпята или изсвирена без пауза, е просто продължителен звук. Музиката се получава от тишината между нотите. Нищо ли е това? Да, но без него не може да се придаде форма на звука. Без нищото няма музика.
      Помислете за това, че вазата е ваза, благодарение на празното място в нея. Вазата не е просто глина или кристал, или какъвто и да е материал, от който е направена. За да има ваза, трябва да има невидимо празно пространство, обградено от някакъв материал. Ударете я с чук и пак ще имате налице всичкия материал, но не и ваза. Това нищо, празното невидимо пространство е абсолютно необходимо, за да имате ваза. Без нищото няма ваза.
      Представете си стая, която не би била стая без празното пространство вътре в нея, оградено от материална форма, Стаята не е хоросанът, или дървото, или гредите - материалната й част. Струпайте всичко това на една купчина и няма да получите стая. Необходимо е това тихо, невидимо празно пространство, обградено от цялата тази форма, за да се получи стая. Без нищото няма стая.
      Безшумното невидимо празно пространство във всяка форма се нарича Дао, Казано е, че онова Дао, което може да се изпише, не е Дао. То не се поддава на изписване, то е отвъд пределите на езика и символите. По някакъв парадоксален начин то е част от всичко. Шен-суй казва така: „Да виждаш в нищото - това е да виждаш истински, да виждаш вечно". Вазата, стаята, музиката - всичко това е разбираемо за нас, когато се опитваме да проумеем с рационалния си ум нищото. Тези неща просто не могат да съществуват без празнотата. Същото се отнася за всички материални неща. Те също не могат да съществуват без безшумното нищо. „Ето защо, точно както се възползваме от това, което е, трябва да признаваме и ползата от онова, което не е" - казва Лао-дзъ,
      Вие също имате материална форма (кожа, кости, кръв, хрущяли), заобикалящи безмълвно, невидимо пространство, което също сте вие. Без това нищо вътре в самите вас, не би ви имало. Няма го нищото - няма ви и вас. Всяка клетка в тялото ви се състои от частици, обикалящи около празно пространство. Всяка молекула е изградена от частици, въртящи се в нищото. Така е устроен животът. Когато той напусне тялото ви, то няма да тежи по-малко. Значи животът ви, самото ви съществуване е безплътно и невидимо -нищо!
      Тайната, която е в центъра и знае, е празнотата -отвън тя не се вижда, но е винаги там. Именно чрез тази тайна, която е в центъра, ще можете да творите чудеса за себе си.
      Както обикновено, тези нематериални понятия са познати на поетите. Ето какво пише по въпроса Уърдсуърт:
      „Изпитах аз... усещане върховно
      за нещо, всепроникващо, дълбоко,
      стаено в отраженията на залязващи слънца
      и в океана, и в танцуващия въздух,
      в небето синьо и в ума човешки,
      движение и дух - един двигател
      на всичко мислещо и всичко, за което мислим,
      пронизващ всяко нещо във света".
     
      ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТАЗИ МИСЛОВНА НАГЛАСА:
      • Помнете, че светът на формите обгражда една невидима празнота. Повтаряйте си, че сте форма, в която се съдържа недостъпна за погледа жизнена енергия. Помнете това и полагайте усилие да откриете „тайната, която е в центъра и знае". Понеже тя е невидима, трябва умът ви да ви отведе при нея. Запитайте се: „Защо съм тук? Кой съм аз?" Съзрените дълбоко у вас отговори може да ви смаят.
      Прекарвайте достатъчно време в своето вътрешно пространство, сприятелете се с невидимия съветник, който направлява живота ви. Позволете му да действа с любов - така, както той иска. Сторете това, което ви съветва, повярвайте му, поверете му кормилото и ще видите, че можете да разчитате на тайната, която е в центъра и знае. Общувайте често с този вътрешен наставник и не се притеснявайте от това. Колкото повече вярвате, че животът ви е целеустремен и че няма да бъдете заблудени за посоката, толкова повече ще общувате с изпълнения с мир и хармония свят на истинската магия.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (20.10.2011)
Разгледан: 927 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.220.231.235          Неделя          07.03.2021, 11:03