Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)14:06
18.04.2021
Неделя
3.238.174.50


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

4. Изградете си ново отношение към интуицията.

Трябва да свикнете с мисълта, че силните „вътрешни пориви" и „внезапни предчувствия" са действително вътрешни гласове, които ви дават съвет. Както писах във втора глава, мислете за интуитивното в себе си като за Бог, който ви говори лично, както вие му говорите в молитвите си. Не е толкова чудно, че ще получите отговор, особено ако вярвате в съществуването на някакъв всеобхватен интелект, към който се обръщате. Не забравяйте, важно е не как ще наричате този универсален интелект. Важното е да знаете, че го има и че той е част от вас и от всичко живо въобще.
      Радвайте се на гласа на интуицията си, вслушвайте се в него, чувайте в него любящо напътствие от нематериалния, духовния свят. Моята лична формула е: Ако усещам нещо, значи то е реално, а след като е реално, не искам да го пренебрегвам. Ето два примера.
      По време на една ваканция заминахме за Панама Сити във Флорида. Жена ми караше, а на задната седалка спяха дъщеря ни Трейси и братовчедка й. Изведнъж изпитах неудържима нужда да се изправя и видях, че колата пред нас всеки миг ще се удари в тази пред нея. Жена ми не можеше да види нищо над предната кола и не разбираше какво става. Колата пред нас заби рязко встрани от пътя, за да избегне сблъсъка. В същия момент аз сграбчих кормилото и също отбих встрани, в този миг и другият шофьор осъзна опасната ситуация. Размина се един ужасен сблъсък.
      Каква интуиция ме накара да се изправя в този момент? Наречете го както искате, но аз знам че сам Бог ми е говорил. Убеден съм, че по някакъв необясним начин той е събудил вниманието ми в онзи летен ден през 70-те години. Защо? Склонен съм да смятам, че още съм имал неща за вършене тук: деца, които тепърва да се родят, писане - всичко, което съм правил оттогава, е било причина да продължа. Как можем да оспорваме съвършенството на вселената? Точно това е личното общуване. И когато ни дойде редът, нищо не може да го предотврати.
      Приятелят ни Лари, който преди няколко години ни помогна да боядисаме къщата, ни разказа как веднъж карал към зелен светофар със седемдесет километра в час и изведнъж силен вътрешен глас го накарал да натисне спирачките без никаква видима причина. Той последвал гласа на интуицията си и колата спряла само на сантиметри от друга, която пресичала кръстовището на червено.
      Абсолютно съм сигурен, че и вие можете да разкажете за безброй случаи, когато вътрешният глас ви е накарал да направите нещо привидно безсмислено и впоследствие се е оказвало, че това ви е спасило живота. Случва се с всеки. А нещо, което се случва с всеки, не може да се отдаде само на съвпадение и късмет. Трябва да има нещо повече от това. Повечето от нас получават редовно такива инстинктивни сигнали.
      Знайте, че „предчувствията" не са случайни. Реагирайте така, че да се възползвате от тях. Някой ви напътства. Научете се да вярвате на тези напътствия и ще започнете да разпознавате поуката в тях, дори ако тя не е непосредствено видима.
      Чудесата и истинската магия са недостъпни за мнозина в западния свят, до голяма степен защото ни учат хора, които не вярват в интуицията си. Учебната ни програма акцентира изключително върху логичното, рационално мислене и решаване на проблеми. Училищата ни се съсредоточават върху придобиването на знания и практически пренебрегват емоционалната страна в живота на учениците. На интуицията - онази част от живота, която е свързана с усета - се гледа като на нещо инфантилно, незначително и незаслужаващо внимание. Всъщност вашата интуиция – онзи неясен вътрешен глас, който така често чувате - е също част от живота ви, както и умението да решавате квадратни уравнения, да четете стихове или да храносмилате. Тя съществува и е реална. Внимавайте! Само когато преодолеете убеждението, че познанието превъзхожда интуицията и чувствата, истинската магия ще се превърне в част от живота ви.
      ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТАЗИ МИСЛОВНА НАГЛАСА:
      • Веднъж дневно се упражнявайте да се вслушвате в интуицията и да и се подчинявате. Разговаряйте със себе си и утвърждавайте пред себе си важността на тези неуловими предчувствия. Опитайте да се съобразите с тях само веднъж днес. Забравете за последиците и си напомняйте, че като се вслушвате в усета си, преодолявате склонността на ума си да го пренебрегва. Обръщайте внимание на интуитивните мисли, това е важна стъпка към усвояването на езика им. Всичките ви мисли се раждат от тези любящи интуитивни напътствия, които постоянно получавате. Заемете се с фината настройка на антената на интуицията си, за да знаете кога да се вслушате в нея. Получаването на тези интуитивни сигнали, на чиято вълна съзнателно сте се настроили, може да ви бъде само от полза.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (20.10.2011)
Разгледан: 1171 | Рейтинг: 1.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.238.174.50          Неделя          18.04.2021, 14:06