Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)11:33
07.03.2021
Неделя
3.220.231.235


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Истинската магия, чудесата и целта

Когато живеете целеустремено, от вас просто блика живот, изпитвате една особена хармония, която произтича от факта, че не е нужно да се стремите към нещо друго. Казано накратко, просто ви просветва, в буквален и преносен смисъл. Това се дължи на новото знание, което ви позволява да си гледате работата, без да ви тормозят тревожни мисли. Усещате, че над вас бдят и действията ви произтичат от едно вътрешно блаженство, правота и центрираност. Когато действате въз основа на това вътрешно знание, което неспирно ви напомня, че сте устремени към една цел, и когато вярвате, че действате в нейно име, единственото, което можете да сторите, ще бъде правилно.

      Най-святата книга на индуистите се нарича „Бхагавад Гита" („Божията песен"). В нея се разказва за Арджуна, най-прочутия воин на своето време, и за бога Кришна, който му се явява на бойното поле, докато Арджуна се готви за битката. Кришна се превъплъщава във водача на колесницата на Арджуна. В осемнадесет кратки глави той говори на Арджуна за същността на божествения и целеустремен човек. Тази книга е веруюто, което Махатма Ганди следва в живота си. Обобщено накратко, посланието на „Бхагавад Гита" гласи: Нека действията ви са подчинени на любовта и хармонията и не се привързвайте по никакъв начин към плодовете на усилията си. Ако можете да постигнете това благодатно състояние, животът ви ще се изпълни с чудотворен мир. Съсредоточете се изцяло върху целта и се откажете от всяка облага от действията си. Съзнавайте постоянно, че трябва да служите на Бога и на другите с всичко, което правите. Така правят творците на чудеса.

      Може би си мислите, че това е хубава философия, но доста наивна в жестокия, конкурентен съвременен свят. Признавам и уважавам резервите ви. Истината е, че през по-голямата част от живота си и аз бях същият скептик. Трябваше да изживея страдание, за да усвоя поуките на живота. Аз бях съсредоточен изцяло върху постиженията и не вярвах в нищо метафизично. А и не ми допадаше, доктрината за пренебрегване на резултатите от усилията ми. Аз точно тях търсех. Интересуваше ме крайната точка, а не пътуването. Важните неща в живота ми бяха възнаграждението, парите, престижът и успехите. Макар че преуспявах в конвенционалния смисъл, нямах представа как да постигна нещо повече от тези изключителни показатели. Не знаех и за истинската магия. Мога само да кажа, че чудесата и истинската магия започнаха да се появяват в живота ми, когато станах целенасочен. Едва когато престанах да се тревожа какво получавам, можах да постигна състояние на благодат.

      Ето откъс от едно писмо, което получих неотдавна от моя читателка в Гудлетсвил, щата Тенеси. В него тя описва какво усещане носи готовността да открием целта на живота си.

      „Драги Уейн,
      Седя си край огъня в моята бърлога - любимата ми стая, и съм изпълнена с покой. Всичко е както обикновено. Часът е девет вечерта, трите деца си лягат, мъжът ми си стяга багажа - ще заминава за Финикс...

      Седя си в същата стая, облечена в същите дрехи. Знам, че изглеждам същата, но не съм. Всеки ден вървя през парка и на уокмена слушам твоите записи. Това е „мое лично време", без телефони, без деца, без шумове - само твоят глас В ушите ми и прекрасният парк, който толкова обикнах. Питам се защо не съм те чула преди десет години, или преди пет, когато се чувствах толкова нещастна. Осъзнах, че тогава нямаше да се вслушам, поне не както сега. Сега е дошло времето да чуя посланието ти. Сега слушам наистина и това, което чувам, ми харесва. Утре пак ще мина през парка и сигурно ще слушам „Събуденият живот". Мога просто да вървя и да те слушам, и така до безкрайност. Обзема ме такъв покой. Благодаря ти от все сърце. Сега животът ми е чудо, което се разкрива пред мен всеки ден. Намерих целта си."

      За тази жена животът е чудо, а външно нищо не се е променило. Децата, делничните грижи, работата -всичко това си е същото, но тя вече се чувства устремена към една цел и не я вълнува какво ще се случи. Това състояние ми се иска да постигнете.

      Да, вие можете да предизвикате чудотворни промени в живота си. Да, притежавате вътрешната сила да правите неща, които съвсем неотдавна са ви се стрували невъзможни. Да, можете да изпитате в собствения си живот какво означава истинската магия. Вие носите в себе си потенциала да превърнете всичко това в действителност. Настройте се към своята цел. Открийте радостта и покоя на даването, вместо на получаването, на допринасянето, вместо на придобиването, на действието, вместо на състезанието и победата. Защо? Защото всъщност нищо не можете да придобиете. Смисълът на живота ви е в това, което давате. Човек идва на този свят без да има нищо, и си отива, без да вземе нищо със себе си. Всичко, което можете да направите с материалния си живот, е да го отдадете. Целта винаги е свързана с даването. Когато изпитате какво е да давате, да служите, да обичате и да помагате на хармонията, ще усетите в себе си разликата. Андре Жид обобщава това толкова красиво: „Пълното притежание се доказва само чрез отдаване. Всичко онова, което не можете да отдадете, притежава вас."

      Подготвяйки се да изследвате истинската магия, може би си задавате въпроса: „Как ще го направя? Може би ми трябва помощ?" Това са разумни въпроси и искам да ви помогна да намерите отговора им.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (13.11.2011)
Разгледан: 1147 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.220.231.235          Неделя          07.03.2021, 11:33