Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)09:12
05.03.2021
Петък
44.192.112.123


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

Седем убеждения за проявите на истинската магия

Открил съм седем убеждения - или „знания", които ще ви помогнат да стигнете до силата на истинската магия. Представени са последователно и когато придобиете вътрешното познание, произтичащо от приемането им, ще сте на път да започнете да творите чудеса за себе си.

      1.  У вас е скрита незрима, но познаваема жизнена сила. Опитайте се да развиете в себе си съзнание за тази сила, с която е проникнато всичко във вселената, включително и вашето физическо тяло. Това е същият вездесъщ интелект, който кара розата да бъде роза, а бръмбарът - бръмбар, която ръководи подреждането и движението на планетите в Космоса и ви прави това, което сте. Тя е безгранична и неизмерима точно като мислите, чувствата, въображението, сънищата, фантазиите и емоциите ви. Тази всеобща жизнена сила, която е част от вас, е безсмъртна. Смъртта означава край, а краят предполага граници. Засега е достатъчно да знаете, че тази могъща, божествена, но невидима сила е у вас. Повярвайте с цялото си сърце, че тя е там. Всъщност точно тя ви позволява да възприемате физическото си тяло и този физически свят, където временно се помещавате.

      2. Мислите ви са нещо, което можете да контролирате. Те възникват у вас. В книгата си „Ще видиш, когато повярваш" съм написал цял раздел за силата на мисълта. Тук искам само да ви насърча да осъзнаете, че мисленето е начинът, по който преработваме и запомняме преживяното от нас. Мислите се раждат от нищото вътре в нас и ни правят човеци. Цялото ви минало се намира в царството на мисълта. Там е и бъдещето ви. Мислите ви създават начина, по който изживявате здравето си, богатството си и всяка най-дребна подробност в своя свят.

      Ралф Уолдо Емерсън припомня, че „мисълта е предшественикът на всяко действие". Вие живеете живота, който си представяте, че живеете. Когато престанете да си представяте и да мислите, вие преставате да участвате активно в своя физически свят. Като стъпка към пробуждането на истинската магия, замислете се как мислите ви са допринесли за вашия лишен от чудеса и ограничен подход към живота. Тогава ще разберете, че можете да постигнете и обратното. Чудесата всъщност са достъпни за всекиго и вие можете да бъдете сред хората, с които те се случват. Но те имат същия предшественик като всичките ви действия - мисълта.

      3. Граници няма. Всичко онова, в което сте убедени, са ограничения, произтичащи от начина, по който сте се научили да мислите. Сигурно са ви учили, че логиката и научните доказателства определят какво е възможно и какво - не. Преди да бъде открит микроскопът повечето хора не са вярвали в съществуването на микроскопични форми на живот. Който вярва само в това, което може да види или да докаже научно, е ограничен от нивото на съвършенство на измервателните уреди.

      Знаете, че някога в бъдещето ще летим от едно до друго място на тази планета за секунди, вместо за часове, а космическите пътувания ще бъдат нещо обичайно. Вече съществува способността за това, т.е. има я вечната всеобхватна сила, липсва само технологията. Вярвате ли в тази възможност сега, или трябва да чакате, докато бъде открита технологията, за да повярвате? Само преди двадесет години идеята за дистанционно управление, позволяващо ви да сменяте каналите на телевизора, беше невъзможна. Немислимо беше да си вземете филми под наем. Загряването на храната в микровълнова фурна за няколко секунди е било непознато на съзнанието ни. Но потенциалната възможност за тези чудеса е съществувала още по времето на Анибал, а на практика те са се осъществили със свое индивидуално темпо. Бъдете от хората, които не признават ограниченията на ума. Никакви ограничения!

      4. Животът ви има цел. Цялата вселена е една интелигентна система. Вселената на вашето физическо тяло също е интелигентна вселена - комплекс от системи, които до една функционират с изумително съвършенство. Невидимата част от вас, вашите мисли и чувства, също са част от системата, която съставлява вашата личност. Този интелект е невидим, но може да се обясни или опише по какъвто начин пожелаете. За това са измислени хиляди думи. Но интелектът не е идентичен с начина, по който го наричате, както статуята на светец не е светецът, а менюто не е ястието. Вие сте интелектът, от който никога не можете да се отделите, и животът ви има цел.

      Вече обясних защо е необходимо животът ви да бъде целеустремен и как да стъпите на пътя към целта. Тук искам от вас просто да го осъзнаете. Когато знаете, че имате цел, вече ще сте напреднали значително към създаването на чудеса, в която си пожелаете област.

      5. Слабостите се преодоляват, като ги забравяме. Вие не можете да се преборите в ума си със слабостите и ограниченията си. Няма да придобиете вътрешната хармония, необходима за творенето на истинска магия, ако усилено се стараете да преодолеете старите си вредна навици. Това, което можете да се научите да правите, е да забравите този етап от живота си и да прекрачите през дверите на едно ново битие.

      Изоставянето на лошите стари навици започва в невидимото измерение - в мислите ви. Ще почувствате как наистина се разделяте с пречките, които някога сте си избрали за цял живот, ще си представите как вече нямате потребност да се опирате на самоунищожителните си навици. С това завършва мисловната част. Сега е време да продължите напред към своето ново аз. Когато се разделите с убеждението, че не можете да се промените, или пък че не можете да постигнете чудото, което желаете за себе си, ще сте се разделили и с придружаващите това убеждение физически действия. Представете си го някъде зад вас, хвърлете поглед назад към него и знайте, че вече Не Живеете по този начин.

      Виждам как някога много отдавна аз самият следвах тези установени модели на поведение. И се усмихвам на себе си, защото знам, че тази част от мен е останала в миналото. Всичко започна с една мисъл, после продължи с действие, основаващо се на тази нова мисъл, и за мен това е чудо, с което сега живея всеки ден. Постигнах го не като постоянно се опитвах да надхитря проблема или да му се изплъзна с финт, а като забравих за него. Всъщност, така се осъществяват всички чудотворни промени, когато нещата се свеждат до въпросите: „Как да се променя?" и „Как да постигна чудото, което искам да присъства в живота ми?"

      След всичките приказки, психотерапия, групова терапия, лекарства, еликсири, убеждаване и подтикване от другите, човек в крайна сметка трябва да изостави всичко, което е разрушително за него и спъва развитието му. Всеки човек, който някога е преодолял трудност или е постигнал положителна промяна в живота си, след като е направил равносметката си, е трябвало по собствена воля да забрави старите си навици. Разберете, че това е така, и скоро ще видите как творите истинска магия в живота си.

      6. Когато преразгледате схващанията си за това какво е непостижимо, можете да ги промените. Направете списък на нещата, които смятате, че е невъзможно да се случат в живота ви. Независимо дали те се отнасят до физически постижения, връзките ви с другите, здравето или финансите ви, вземете решение най-малкото да се освободите от тези убеждения. Не ви карам да се самозаблуждавате, а да бъдете отворени за възможностите, вместо да се придържате към убежденията си за невъзможното. Това е всичко. Просто отвореност за нови идеи. И помнете, засега не е нужно да правите нещо по-различно, а само да промените някои мисловни представи. Новите мисли, в крайна сметка, ще ви отведат до нови и чудотворни действия.

      Щом има човек, който е оцелял, след като са му поставили диагноза за смъртоносно заболяване, значи всеки от нас носи в себе си способността за това. Все още съществува всеобщата сила или енергия, която веднъж е извършила чудо. Тя самата не изчезва, дори самите чудеса да са престанали да се проявяват. В книгата си „Чудеса" Стюарт Уайлд пише: „Тъй като всеобщият закон е неразрушим и следователно безкраен, можем да смятаме, че силата, използвана в миналото от чудотворците, трябва все още да е достъпна."

      Тази книга има за цел да ви помогне да се настроите по такъв начин, че тази универсална сила или енергия да стане познаваема за вас и да я използвате в живота си, дори и никой около вас да не знае какво правите и да не вярва в онова, което казвате, за чудесата. След като опознаете и решите да използвате тази сила, животът ви ще бъде белязан от истинската магия. Обещавам ви го.

      Засега не искам от вас да започнете да правите чудеса. Искам само да се отворите за една нова система от убеждения и да си кажете, че може би - че просто не е изключено, - да съществува такава възможност. Всеки, който е тръгнал от мизерията и е забогатял (включително и аз) е трябвало да използва тази универсална енергия първо в ума си, преди да може да я приложи в материалния свят. Ако чудотворната сила е достъпна за всеки бедняк, значи е и на ваше разположение, стига да решите, че това е вашата истина.

      Знайте, че ако някой някога е бил болен и е оздравял, бил е дебел и е отслабнал, бил е наркоман и се е излекувал, бил е беден и е забогатял, бил е тромав и е станал сръчен, бил е нещастен, а е срещнал щастието, или е бил неудовлетворен и е намерил реализация, значи способността за това е част от всеобщата човешка природа. Дори да го е постигнал само един-единствен човек, значи е възможно. А даже и ако никога до този момент не се е случвало - например лечението на детския паралич преди 1954 г. и самолетните полети през 1745 г., - фактът, че един човек може да си го представи, е напълно достатъчен, за да бъде това отворена възможност за човечеството. Заместете убеждението, че нещо, което можете да си представите в ума си, е невъзможно, с вярата, че то може да се осъществи. Заемете се още сега с тази мисъл - тя е единствената физическа реалност, с която разполагате.

      7. Можете да надмогнете законите на логиката. Макар че е възможно да не се чувствате много удобно, когато не се опирате на логиката и рационалното мислене, опитайте се да допуснете, че съществува друго измерение, което е част от вас и което няма нищо общо с логиката и научните доказателства. Нали никога не сте виждали, докосвали, помирисвали или усещали физически мисъл, сън или усещане, но знаете, че те съществуват. Няма рационално доказателство за съществуването на интуицията, но вие въпреки това знаете, че я притежавате. Преди години нямаше доказателства за съществуването на микроорганизмите, но тях ги е имало винаги. Същото е и с онази част от човешката същност, която аз наричам душа. Макар че още не сме изобретили „душескоп", с който да докажем по рационален път съществуването й, все пак усещаме, че тя е неизменна част от човешката природа. Има хора, които няма да повярват, докато не я видят. Други ще я видят, защото вярват.

      Това са седемте убеждения, които можете да използвате като мисловни стъпки, за да се настроите на вълната на истинската магия. Има хора, които изживяват целия си живот, доволни от ограниченията на петте си сетива. Те не се интересуват от истинската магия и чудесата. Други, като мен и вас, знаят, че физическото измерение на човека е само по себе си прекрасно чудо, но съзнават също, че съществува духовно измерение, което надхвърля обсега и границите на физическата вселена. Многобройни са разликите между тези два светогледа - чисто физическия и съчетаващия духовното и физическото. В следващата глава ще ги опишем по-подробно и ще видим как истинската магия и чудесата стават достъпни чрез промяна на съзнанието, така че то да обхване и духовния аспект на човека.

Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (13.11.2011)
Разгледан: 2068 | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.112.123          Петък          05.03.2021, 09:12