Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)02:29
18.04.2021
Неделя
3.238.88.35


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

11. Осмислете парадокса: „Човек никога не получава до насита онова, което не иска".

Помнете постоянно тази парадоксална максима, докато се подготвяте да изпитате чудесата на истинската магия. Помислете си за всичките неща, които хората не искат. Алкохоликът ненавижда съсипващия живота му алкохол, но никога не му се насища. Заядливите и избухливите мразят гнева в себе си, но никога не устояваш на поканата за спор. Хората с наднормено тегло мразят храната, която ги влече, но все не й се насищат. Мнозина от нас презират парите, които ръководят живота ни, и нуждата да ги печелим, но те все не ни се струват достатъчно.

      Отговорът на загадката как да стигнете точката, където вече няма да жадувате онова, което ви трови, е в осмислянето на думата „желание". Една стара дзен-будистка поговорка гласи: „Търсиш ли го, не можеш да го намериш". Онова, за което жадувате, изпраща към вас невидими и безшумни, но съвсем реални сигнали, нещо от рода на: „Аз съм непълен без онова, за което жадувам. Ако го получа, ще бъда по-цялостен и завършен." Но тази незавършеност е илюзия. Тъй като вие вече сте всичко, всъщност не ви трябва нищо повече, за да постигнете пълнота. Когато наистина разберете това, тези желания изчезват и започвате да се справяте добре и без нещата, които не ви трябват, но по които кой знае защо копнеете. Това не означава да бъдете просто като инертна прашинка, която вятърът носи накъдето му скимне. Но ще сте свободни от безумието енергично да преследвате нещо, което не ви трябва и което по някакъв начин ви вреди.

      Когато се отказах да преследвам богатството, в живота ми се вляха повече пари, отколкото бях виждал преди. Защо? Защото живеех за целта си и оставих на вселената да се погрижи за нуждите ми. Когато престанах да се стремя да се чувствам весел, отпуснат или изпълнен с еуфория от алкохола, получих повече от търсеното, отколкото намирах с помощта на външни средства. Защо? Защото бях в хармония с духовната си същност. Когато разбрах, че умът ми е в състояние да създаде нужната ми еуфория, безгрижие или отпускане винаги, когато си поискам, и тъй като целта ми беше да давам, да обичам и да служа на другите - в това „възторжено" състояние, вече не се нуждаех от отрови, на които преди това не можех да се наситя. Ненавиждах враждебната среда, която често създавах, но упорито причинявах отново и отново онова, което презирах. Когато се отказах от потребността да бъда прав, се разделих с придружаващите я гняв и мъка. Аз действително съм убеден, че човек не може да пристъпи в царството на истинската магия, като упорито преследва нежелани мисли.

      Св. Йоан Кръстни казва, че ако човек иска да бъде сигурен в пътя, по който върви, трябва да затвори очи и да върви без да гледа. Аз тълкувам това като съвет да вярваме на напътствията, които получаваме от невидимата си същност. Към тази тема се отнася следното стихотворение на Св. Йоан Кръстни:

      „За да опиташ всичко,
      не се стреми да опитваш нищо. За да притежаваш всичко,
      не се стреми да притежаваш нищо. За да станеш всичко,
      не се стреми да ставаш нищо. За да постигнеш непознатото
      тръгни по път, който изобщо не познаваш. За да имаш онова, което нямаш
      тръгни по пътя, където нямаш нищо. За да станеш онова, което не си,
      тръгни по пътя, по който си нищо."

      Макар да звучи парадоксално, това е нагласата на чудотвореца. Отстъпете, повярвайте, откажете се от трупането на материални блага и постижения и си позволете да бъдете целеустремени и направлявани. Когато постигнете това блажено състояние, ще намерите в ума си местенце на покой и ще установите, че сте по-дейни, и по-пълно се реализирате, че мечтаното богатство ще се излива в живота ви в количества повече от достатъчни за покриването на нуждите и желанията ви. Важното е да знаете, че сте цялостни, завършени и че външният физически свят не може да добави нищо към вашата цялост.

      Когато знаете това, стремежът към нещата, които не ви трябват истински, отслабва и животът ви придобива новия привкус, примамливия аромат на целта. Тогава кръгът се затваря. Нещата, за които някога сте жадували и копнели, идват при вас без да ги търсите. А вие, от новата си позиция на цялостност и завършеност, която не зависи от тях, ги отминавате. Забравете нещата, които ви примамват, знайте в сърцето си, че не се нуждаете от нищо повече, за да бъдете цялостни. Ще видите как тези външни неща стават все по-малко важни в живота ви.

      ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТАЗИ МИСЛОВНА НАГЛАСА:

      • Направете списък на нещата, които продължават да ви привличат, макар че не ги искате истински в живота си. После направете списък на нещата, които бихте искали. Можете да заместите измамата с искреност във взаимоотношенията си. Алкохола можете да замените с осем чаши вода на ден. Гневът - с любов и хармония. Осъзнавайки отровите в живота си и използвайки невидимия си ум-чудотворец, за да създадете онова, което наистина желаете и знаете, че заслужавате, ще видите как животът ви се изпълва с хармония. Ще видите как във физическия свят се случва точно това, което смятате, че сте призвани да създадете. Направете преглед на живота си и, го насочете към целта.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (10.10.2011)
Разгледан: 1063 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.238.88.35          Неделя          18.04.2021, 02:29