Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)08:48
05.03.2021
Петък
44.192.112.123


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

14. Медитирайте всеки ден.

Научете се да медитирате и превърнете медитацията в неразделна част от живота си. Тази последна стъпка в създаването на мисловна нагласа за чудотворство е за мен най-важната.
      Преди пет години не можех да си се представя да медитирам редовно. Сега не мога да си представя своя живот без медитацията. Тя е средството, с което си създавам описаното в тази глава умствено състояние. Не мога да си представя да застана на сцена и да говоря, без преди това да съм медитирал. Медитирам дори всеки път преди да седна да пиша. В живота ми медитацията заема първостепенно място - тихото вглъбяване в себе си, за да открия невидимия интелект и любящото напътствие, които са винаги на мое разположение,
      Медитативният процес не е нищо повече от това да се потопите безшумно в себе си и да откриете по-висшата си същност. След време установявате пряка връзка с това, което винаги е било загадка в живота ви. Ще откриете Бога, безкрайния незрим интелект, който е неотменна част от вас и от делниците ви. Ето как Ричард Д. Ман описва това в „Светлината на съзнанието":
      „Тялото сякаш се измества, прочиства се. Образите придобиват непозната и възхитителна яснота. Спонтанното осъзнаване на същината на живота ти и на събитията може да добие формата на изгарящи прозрения. Дори тишината е благословия, откритие. Каквото и да се случи, тя продължава да показва изместване на фокуса във вътрешната структура на съзнанието..."
      Като всеки процес на обучение, усвояването на медитацията започва с вяра, с мисъл, която се ражда у вас. Мисълта е проста: „Вярвам, че в тази история с медитацията има нещо и съм готов да вложа усилие, за да открия какво е то." Това е всичко! Просто признавате, че медитацията, макар и да не знаете нищо за нея, притежава някаква присъща й стойност и решавате да подходите към нея с открит ум.
      За да моделирате такъв открит ум, помислете за великите мислители, от които сте се възхищавали. За живота и съветите на духовните учители, които са имали по-голямо влияние от милиарди други хора, населявали планетата. Всички те ни насърчават да медитираме, да се вглъбяваме в себе си, да търсим напътствие в безмълвното и невидимо празно пространство, което всеки носи в себе си. Медитацията ви дава възможност да опознаете невидимата си същност. Тя ви позволява да се отърсите от непрекъснатата свръхактивност на ума, да постигнете спокойствие. Научава ви да живеете в мир, да елиминирате стреса, да намирате отговори там, където преди е царяло объркване, да забавите темпото и в крайна сметка, когато медитацията се превърне за вас в начин на живот, да можете във всеки момент да се оттеглите в това място на покой. Наистина, в който момент пожелаете. Посред делова среща, трагедия, спортно състезание - когато и да е! Медитацията може и ще ви помогне да станете чудотворец, да познаете за себе си истинската магия.
      Искам отново да ви напомня какво е казал блестящият френски философ и учен Блез Паскал за ползата от медитацията: „Всички нещастия на човека произтичат от това, че не може да поседи безмълвно сам в стаята". Според мен, това е една великолепна мисъл и се чудя защо не включваме медитацията във всички нива на образователните програми. Моят опит показва, че никога не съм изпитвал друго, освен по-дълбок покой, любов и увереност след медитация. Тя е нещо просто, достъпно за всеки, когато решим да я използваме, и допринася неимоверно за добруването ни.
      А как се прави? Много е просто! Само решавате да го направите. Чуйте какво казва гениалният писател Франц Кафка:
      „Не е нужно да излизаш от стаята. Остани седнал на масата и слушай. Дори не слушай, а само чакай. Дори не чакай, а стой безмълвно, неподвижно и в усамотение. Светът ще ти се разкрие свободно, ще можеш да свалиш маската му - той няма друг избор и ще се търкаля възторжено в краката ти."
      Няма правилни и погрешни начини за медитиране. Няма стратегии, които трябва да спазвате. Медитацията наистина е само това - да позволите на себе си да отидете в друго измерение, свободно от ограниченията, с които се сблъсквате във физическия свят. В състояние на медитация можете да разрешите в ума си затруднение или проблем. Вижте го, изпитайте го най-напред в невидимия си свят и после изиграйте начина, по който искате нещата да се развият в реалния. Можете също да помолите за божествено напътствие, като задавате наум въпроси като: „Как мога да действам с любов и да служа на другите, като участвам в предстоящото събитие?" „С какви други мисли да заместя саморазрушителните мисли, които сега са в ума ми и унищожават щастието ми?" Помнете правилото: „Човек е това, което мисли."
      Медитацията е вашата възможност да създавате това, което ще бъдете, като навлезете в невидимия свят на мислите и разиграете всичко най-напред там, нещо като божествена репетиция на живота ви. Да, ще получите отговорите, които търсите. Да, ще можете да правите чудеса, невъзможни преди. Да, ще бъдете в състояние да напуснете физическото си тяло и да навлезете в небесното царство, което е във вас, и да се върнете, за да изпитате истинската магия.
      В „Трите принципа на дзен-будизма" Филип Капло обобщава така онова, което можете да получите от медитацията:
      „За обикновения човек, чийто ум е като шахматна дъска от кръстосващи се разсъждения, мнения и предразсъдъци, е практически невъзможно да задържи вниманието си свободно. Неговият живот се върти не около самата действителност, а около представите за нея. Като съсредоточава ума си изцяло върху всеки предмет и всяко действие, медитацията го освобождава от външните мисли и прави възможно установяването на пълна хармония с живота."
      Да, вие наистина ще преминете от представите за живота си към осъзнаване на целта ви тук, на героичната ви жизнена мисия. По друг начин изразява това Тайсън Дешимару: „Ако имате чаша, пълна с течност, може до безкрайност да говорите за качествата й, да обсъждате дали е студена или топла, дали химическият й състав наистина е H2O дали е минерална вода или саке. Медитацията е да я изпиете."
      Красиво, нали! Да се научите да медитирате означава да се научите да живеете, вместо да говорите за живота. Тя е хармония с целта ви на духовно същество в човешки облик.
      Има много и чудесни книги и наръчници по медитация, написани от много по-квалифицирани от мен хора. Аз ще ви опиша как действа медитацията, но искам да подчертая, че това е начинът, по който се получава при мен. Много бих се радвал ако моето описание ви насърчи да се заемете с медитация. Но ще узнаете какво представлява тя и с какво може да ви бъде полезна едва когато я изпитате сами.
      Установил съм, че най-доброто време за медитация е рано сутрин. Може да опитате да й посветите последния час преди нормалното си време за ставане сутрин. Не се тревожете, че ще сте уморени - един час медитация като че ли се равнява на цяла нощ сън. Когато завърша медитацията си, се чувствам по-отпочинал, отколкото след като съм спал цялата нощ. Вземам дълъг горещ душ или вана, после сядам на пода с кръстосани крака и затворени очи.
      Първата ми цел в медитирането е да се озова в състоянието алфа. За мен то се равнява на ефекта на хипнозата. Променят се мозъчните вълни. Те реално се забавят. Разбирам, че съм го постигнал, по това, че се чувствам безгрижен и еуфоричен. Ръцете ми олекват, сякаш като перца, и се повдигат без всякакво усилие, сякаш се движат от невидимата сила, която е в мен. Това е безгрижно и радостно цялостно усещане, както когато човек си е пийнал, но постигнато без химикали или алкохол. След няколко години занимания с медитация аз постигам това алфа състояние само за секунди.
      Бърт Голдман, авторът на „Как да направите живота си по-хубав посредством контрол над ума", е написал една великолепна глава със заглавие „Постигане на Алфа". В нея описва в подробности как се стига до това състояние. Моят начин е да вдишвам дълбоко и да се съсредоточа изцяло върху най-дългото вдишване и издишване, които са ми по силите, без да ме разсейват странични мисли. Избягвам бомбардировката от непрестанни мисли върху съзнанието си, като повтарям мантрата „ей-кис" много бавно, с темпото на дишането си. Усещам как химическите процеси в мозъка ми се променят, докато стоя съсредоточен върху дишането си и повтарям бавно мантрата.
      Използвал съм и така нареченият часовник с двадесет и четири секунди, като подход за постигане на алфа състоянието. Представям си светлинен часовник, на който е изписано числото 24. После го променям на 23. Моето собствено правило е да накарам часовника да се извърти от 24 до 0, като виждам изписано всяко от числата. Ако в някой момент се разсея или в ума ми дори за част от секундата се промъкне мисъл, започвам отново от 24 и продължавам до 0, без да се намесват мисли и без да се разсейвам. Това е начин да се научите на дисциплина, да се съсредоточавате върху едно нещо и да изпразвате ума си от всякакви други мисли. Извървяването на целия път от 24 до 0 е мащабно постижение! Когато го направя, аз вече съм в алфа състояние.
      Алфа състоянието се характеризира с удивителна лекота. Аз се чувствам лек, радостен. Както вече казах, на този етап ръцете ми са леки като перца, главата ми сякаш е безтегловна. После се съсредоточавам повече върху картината в ума си и може да изправя в него екран в пастелен цвят, или пък чисто бял. Чувствам се сам, спокоен, щастлив и готов да използвам времето за медитация по какъвто пожелая начин.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (09.10.2011)
Разгледан: 880 | Рейтинг: 4.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   44.192.112.123          Петък          05.03.2021, 08:48