Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)00:31
18.04.2021
Неделя
3.238.88.35


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

13. Започнете да развивате в себе си истинска сила.

Докато работите върху мисловната си нагласа за чудеса, помислете какво е това, което би ви направило истински силен човек. Понятието за сила се използва често и безразборно, без никой да се замием какво всъщност е необходимо, за да бъде човек силен.
      Под истинска сила аз не разбирам способността на човека да властва и да управлява другите. Ако силата се измерваше по такъв начин, какво би станало с нея, когато онези, над които властвате, си отидат? За да бъдете истински силни, силата не бива да се крие в начина, по който другите реагират на вашите действия, нито пък изключително във физическата ви сила или във външността ви. Ако силата ви зависи от физическата ви красота, какво ще стане с нея, когато красотата отмине? Истинската сила не се корени във физическото тяло - в материалния свят протичат неизбежни промени. Съгласуването изключително с физическата страна на човешката ви същност е отдалечаване от истинската сила, защото тя става нещо преходно и зависимо от реакциите на другите. А всичко, чиято истинност зависи от физическия, материалния свят, се изнизва с промените в него и става все по-слабо и по-малко привлекателно.
      Истинската сила е съвсем друго нещо. До нея се стига по пътя на хармонията с целите на душата. С всяка стъпка по този път силата ви се увеличава. Трябва обаче да помните, че живеете в култура, която набляга предимно на физическата страна на нещата и не обръща почти никакво внимание на духовната, невидимата. Средата постоянно ви приканва да се съобразявате изключително с физическата страна на човешката си същност. Затова, докато четете тези страници, напомнете си, че вашата цел е личната сила - за да можете наистина да творите чудеса за себе си.
      За да стане тялото ви възможно най-здраво, вероятно ще трябва да направите завой на сто и осемдесет градуса в хранителните и двигателните си навици. Те са се развили в култура, която ежедневно ви изкушава да се съобразявате изключително с физическия си облик. Когато промените нагласата си, духовната ви страна ще ви тласне да елиминирате онова, което ви вреди. Но физическата ще ви изкушава с отрови. Тя може буквално да унищожи силата ви и да направи невъзможна чудотворната промяна, която си представяте за себе си. Но светлината е във вас, макар и недостъпна за петте ви сетива, и тя знае точно какво ви е нужно що се отнася до храненето и движението.
      Когато смените нагласата си, ще следвате почти без усилие вътрешните сигнали. Ще видите и ще усетите как се променяте. Това е знак за заместване на неистинската с истинска лична сила. Физическите изкушения ще си останат и понякога ще отстъпвате пред тях, но новата ви духовна съгласуваност ще ръководи живота ви и единичните отклонения няма да ви променят. Смяната на нагласата ще се прояви практически във всички области на живота ви.
      Съгласуването с физическата ви същност ви изкушава да мамите, да крадете, да търсите преки пътища, да лъжете, да тормозите, да избухвате гневно, да се поддавате на зависимости. Ако запазите тази нагласа, ще видите как силата ви се руши. Това означава, че сте направили безотговорно избора да се лишите от силата си. Непосредствените резултати може би ще ви направят да изглеждате по-силни, особено в очите на другите, но в себе си ще знаете, че сте слаби. Ще сте наясно, че отново сте се поддали на слабостта или изкушението и сте пренебрегнали съвета на вътрешния глас.
      Истинската сила, способността да правите неща, които са привидно невъзможни, когато се осланяте само на петте си сетива, се осъществява стъпка по стъпка по пътя на магията. Тези стъпки са мисли, които ви карат да обърнете внимание на нещо, което вече ви е известно, но сте го пренебрегвали в полза на непосредствените радости от физическия свят. Пътят към познаването на истинската сила - може би за първи път през живота ви - се изминава стъпка по стъпка и се състои от отделни малки победи.
      Истинска сила е да знаете в себе си, че върбите към целта си, че вършите поверената ви от Бога работа в мир и хармония. Тя е в съзнанието, че можете да създадете каквото ви е нужно, за да продължите тази работа, без да прибягвате до манипулиране и без да вредите на другите. Тя е нов начин на живот и може да се проявява в хиляди дребни неща.
      Ето, например, аз пътувам 26 километра с кола от дома си до работата и по пътя има много светофари, движението често е натоварено и се бави заради строителни работи. Докато бях настроен на вълната на физическата си същност, винаги бързах и се ядосвах на всяко най-малко забавяне, на бавните шофьори, минавах на жълто и изобщо прекарвах около час и половина на ден в притеснение. Позволявах си вътрешното ми равновесие да бъде нарушено от нещо в действителността, което бе неизменна част от избрания от мен живот.
      Когато промених нагласата си, започнах в същата ситуация да изпитвам истинска сила. Сега, преди да потегля на двадесет и шест километровото си пътуване в условията на реалния свят, първо разигравам всичко в ума си, преди въобще да се кача в колата. Виждам как всичко протича така, както аз бих искал. Представям си как карам спокойно, спирам на жълт светофар, стоя си в лентата и дори благославям шофьорите, които карат със скорост, принуждаваща ме да намаля. С тази картина в ума си се качвам в колата и потеглям към работата си. Така съм спокоен, ненапрегнат и готов да се насладя на следващите четиридесет и пет минути от живота ми.
      Аз притежавам истинска сила! Вече не съм емоционална жертва на начина, по който другите са решили да шофират, или на светофарите. Не се нуждая от някакви особени външни условия, за да се чувствам любящ и целеустремен и да се радвам на този момент от живота си, който прекарвам в пътуване. Нагласата ми се е пренасочила към духовното, невидимото, а физическото остава на второ място.
      Докато преди мислите и чувствата ми в невидимото царство протичаха според случващото се във физическия свят, сега е обратното. Мислите и чувствата ми - моето невидимо духовно „аз" - диктуват начина, по който изживявам физическия си свят. Това именно е истинската сила - да контролираш средата си. Това е възможно практически във всички области на живота ви, ако решите да укрепите силата си с чудото на вашата духовност, оставяйки невидимата душа да ръководи всяко ваше начинание във физическия свят.
      Силата във всяка ситуация, пред която ви изправя животът, става постижима и естествена, ако промените нагласата си по този начин. Тя се проявява във всичко, което правите и към всеки, с когото се срещате. Следвайте повелите на душата си, вслушвайте се в съветите й, бъдете спокойни и целенасочени и ще промените живота си, ще станете истински силни. Точно с такава нагласа истинската магия ще стане достъпен избор в живота ви.
      ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТАЗИ МИСЛОВНА НАГЛАСА:
      •  За малко се откажете да контролирате другите посредством ръста си, служебното си положение, физическата си сила, външността си, възрастта си, здравето си и каквито и да било други външни фактори. Гледайте на себе си като на душа, която общува с други души. Наистина се отнасяйте към другите така, сякаш в тях присъства Божията цялостност. Представете си, че всевъзможните атрибути на физическия свят не съществуват. Опитайте за ден или два. Ще видите колко много истинска сила притежавате.
      Аз често правя това с моите малки деца. Представям си, че нямам нито физиката, нито властта на възрастен човек. Опитвам се за някакъв период от време, например по пътя за училище, да се държа с тях сякаш нямаме тела, а само мисли и души. Виждам как това изпълва и тях, и мен със сила. Изслушвам ги, вместо да им заповядвам. Изпращам им любов, вместо наставления. Те виждат в мен любящ водач, а не големия баща, който може да ги накара да правят всичко, каквото си поиска.
      Откажете се от потребността си да контролирате и я заместете с безусловно приемане на всички хора, гледайте на тях като на събратя по душа, равни пред Бога. Превърнете брака или връзката си в духовно партньорство. Без власт. Без някой да командва. Просто двама равни, свързани с невидима връзка, без някой от тях да има нужда да доминира над другия. Ще се изненадате колко много сила ще дадете на другите и на себе си, когато изместите вътрешния си свят от доминирането и контрола към безусловното уважение и любящата хармония. Макар че този свят е, разбира се, невидим, той все пак е много по-могъщ и истински от онзи, който се намира изключително във видимия материален свят.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (09.10.2011)
Разгледан: 1021 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.238.88.35          Неделя          18.04.2021, 00:31