Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



19:08
18.04.2024
Четвъртък
3.145.74.54


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Числа -

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Мъдрости и Сентенции » Окултни Принципи и Закони » Числа
Числа
Който е създал числата, казал е, че в света има една мярка, която ще служи за определение, която наричаме БОГ. С Него мерим, с числото 1 – единицата.

Числото 1 означава творчески принцип, 2 – числото на раздори, 3 – числото на примиряване, 4 – изкуство за деление на нещата, 5 – изкуство за добро свършване на работите, 6 – да ядеш сладко, 7 – почивка, 8 – изплащане на дълговете, 9 – примиряване с противоречията, т.е. резултатът на всички добри работи, 10 – отиване при БОГА, да дадеш отчет за всичко, което си направил на Земята.

Онзи, Който е създал света, го е създал по закона на числата.

Единицата е закон на Мъдростта; двойката – закон на Любовта.

Всичките противоречия произтичат от факта, че ние не знаем де да поставим някой човек. Майката знаем де да поставим, бащата знаем де да поставим, но когато синът дойде да нарежда нещата, той не знае как да ги нареди. Хайде, сега от мене да замине, аз да ви кажа как синът трябва да нареди нещата. Когато той дойде да нарежда нещата, щом иска да разреши този въпрос, той трябва да си намери вече една приятелка. Тогава той ще тури баща си и майка си в центъра, себе си отдясно, а момата, приятелката си, отляво. И ще станат четири. Това е Питагоровата теорема. Числата от 1 до 4, събрани заедно, правят 10. Сега и вие ще прекарате този закон да работи у вас. Как ще работите? Имате дух, ум, сърце и воля. Всичките заедно съставят дом.

Единицата е закон за правото, за мерилото на нещата. Две е закон за примирение на противоречията. Три е закон за равновесието. Четири е закон за стабилността в живота. Пет и шест това са правилните придобивки, да бъде човек щастлив. Или можем да кажем, че шест е закон за вярването – ти си готов да вярваш, че никой не може да те бутне; отдето минеш, да бъдеш толкова силен, че никой да не те закачи.

Дойдат и ви кажат, че някоя сестра набрала от прасковите цяла една кошница. Проверявам – тя откъснала само една праскова. Една праскова, станала на една кошница. Че да ида, да ¢ кажа: “Ти как смееш цяла кошница да береш”? Казвам: “Сестра, една праскова не вземай, понеже тя е закон на Правдата. Правдата ще те намери. Ако две вземеш, то е числото на раздорите, всички раздори ще дойдат. Ако три праскови вземеш, на сол ще станеш”. Сега колко трябва да вземеш? Казвам: ела и поискай от мене. Като ти дам една праскова, ще те благословя.

Ти ако искаш да вървиш по един път, трябва да разбираш числото 1. Ако ти искаш да се движиш в една плоскост, трябва да разбираш законите на числото 2. Ако ти искаш да знаеш как да се справиш с едно тяло, ти трябва да разбираш законите на числото 3. Ако искаш да разбираш законите на растенето, трябва да разбираш числото 4. Ако искаш да разбираш цъфтенето, трябва да разбираш законите на числото 5. Ако искаш да разбираш зреенето на плода, трябва да разбираш законите на числото 6 и т.н.

В групите, които ще образувате, от по 10 или 12 души, трябва да вложите познаване и разбиране. Ще ви обясня защо ви казвам това и какъв е законът. Първото число означава онзи велик принцип на БОГА, който създава, твори нещата. Когото запишат за пръв на групата, той стои като емблема на nринципа, който създава. Второто число представя онзи принцип, който отдолу възраства, организира нещата. Третото число е закон на равновесие. Четвъртото – закон на справедливост. Ще разчитате на четвъртия, защото той е честен, не краде. Ако бих образувал организация по този Божествен закон, четвъртият бих направил касиер. Ако измените мястото на този, който има числото три, ще измените реда на нещата. Казах, трите е число на равновесие; то е детето, смисълът на родителите, защото, щом се роди детето, то осмисля живота на родителите си – то е смисълът на живота. В такъв случай, числото 1 е бащата, 2 – майката, 3 – детето. Като разбирате числата 1, 2, 3 и 4, имате основните закони за разбиране на другите числа. Числото 5 означава човек, който е вече индивидуализиран – неговите пет пръста. Числото 6 означава човек в своето развитие; Земята сега минава през числото шест; зелената краска е числото шест; също – размножаване, развиване. Числото 7 е закон на почивка. Към това число спадат всички богати хора, защото те са завършили работата си и се задълбочават в себе си, за да се развият, култивират и да станат духовни. Числото 8 е на Духа; то означава ония безконечни числа, които съществуват вътре във Вселената. То е едно от най-строгите числа. Числото 9 е човекът, който ще обобщи всички неща. И затова него ще направим докладчик, той ще опише целия процес на числата от 1 до 8 и ще даде резюме как е вървяла цялата работа. Така вървят всички неща в своя ред. Вие се сърдите кой кое място да заема, а трябва да знаете, че всеки ще заеме онова място, което му е определено. Не може двама в една група да бъдат числото 1 или 2, защото ще се яви борба. А в групировките не трябва да има дуализъм.

При единицата имате една кокошка, едно яйце, и едно пиле. Ако вземем числото две като резултат, като закон и като последствие на известна причина, разбираме две кокошки, две яйца и две пилета. Има ли разлика между числата едно и две? Има разлика. Резултатите от тях едни и същи ли са? Не са еднакви.

Понеже съм богат, давам и на добрите платци, както и на ония, които не плащат. И на едните давам по един лев, както и на другите. Закон е: Като дойдеш до единицата, никой не може да те излъже. Когато и да е, единицата пак ще се върне при мене. Никой не може да задържи единицата в себе си. Няма сила в света, която може да я задържи.

Единицата е основа на нещата. Тя е канарата, върху която се градят всички неща. Всичко започва от нея. Числото 2 пък показва как се извършва процеса на това градене в Природата; 3 е закон на равновесие, то представлява завършения плод. Числото 4 означава слизане на плода, след което той се оплодотворява наново.

Единицата е основа на всички останали числа. Който разбира единицата, той ще разбере и другите числа. Двойката пък, в своята вътрешна същина, подразбира познаване на законите, чрез които човек може да измени положението си в живота. Който иска да внесе равновесие в своя живот, той трябва да оперира с числото три.

Единица значи туй, което е създало света. Две е туй, което внася противоречия в света... Две е числото на пълната справедливост. Три, като влезе, съвсем друг закон е.

Числото 1 е положително. То показва посоката, отдето идват енергиите. Числото 2 показва посоката, накъдето отиват енергиите. Числото 3 показва работата, която са извършили тия енергии в даден случай. Такива числа, като тройката ние наричаме средни, неутрални.

Две е закон за смекчаване... Знанието в света означава само по себе си три, но трите като закон в света, като път в света, който ще те заведе в света на динамическите сили.

Хора, които работят съзнателно с числата 2, 5 и 8, са богати. Числата 3, 6 и 9 създават големи неприятности на човека.

Едното означава положителен принцип, този който движи света. Две означава туй, което обработва нещата. Три е резултатът, това са постъпките. Най-първо вървят числата отляво надясно. Положителният принцип върви отляво надясно. Във второто положение принципът върви отгоре надолу и третият процес – отдясно наляво.

Този човек на единицата, той е много прям. Той не е човек, който се влияе. Няма външни условия да му влияят. Щом дойдете до двете, законът вече се изменя. При едно вие сте неотстъпчив, а при две вие ставате отстъпчив.

Казвате, че единицата е строго число. Защо? Защото представя завършен процес. Двойката пък означава настоящето – времето, в което човек днес живее. Тройката означава бъдещето на човека. Търсете ли щастие, търсете го в бъдещето, в закона на числото три.

Един човек не може да оправи света и когато казва някой: “Аз ще оправя света”, той не разбира закона. Трябва всякога двама, четирима, шестима, осмина и т.н. Двойки, само двойки трябват, от които учениците плачат. Двойките, са законите на съграждането.

Числото 2 е число на борба, на противоречия, но същевременно съдържа в себе си и метод за примиряване.

Докато не разбере съдържанието на числото 2, човек никога не би намерил своята приятелка и своя приятел. Числото две е творчески принцип. С него е започнало създаването на света.

Щом станете сутрин, казвате: “Като отидем, какво ще спечелим? Ще изгубим доста енергия”. Половин, един киловат – колко киловата от тази енергия ще се похарчи? А, плаща се. Тук колко плащат на киловат? Мисля, че 7 лева. Докато дойдете тук, два киловата енергия ще изхарчите – 14 лева. Аз предлагам толкова. Това трябва да се провери. Два киловата – аз го вземем като закон на противоречие. Може да е един, половин или повече от два. Но и един киловат да е, пак има две половинки. Единицата съдържа пак две половинки.

Ако кажем, че човек не знае как да се справя с ценностите, подразбираме числото 2... Числото две винаги взима, не дава. Туй, което те изгаря, е числото две.

Ако 25 души образуват едно дружество, в скоро време между тях ще се създадат раздори, недоразумения. Само числото 2 е в състояние да изглади техните недоразумения... Двойката означава женския принцип.

Дойдете ли до числото 9, спрете. Не давайте на децата си повече от девет ореха! Казвам: вие трябва да прилагате този закон не само върху вашите деца, но и върху себе си, защото човек има нужда и от самовъзпитание. Ако някой ден се почувствате нервен, много активен, изяжте две ябълки или круши. Някой може да намери, че ябълките, които изял, са били малки, та трябва да се вземе още една. Малки или големи, законът действа еднакво. В случая силата не седи в големината, но в количеството, в числото две, като принцип, който действа.

Числото 2, двойката представя материята, т.е. закон на материалния свят. С други думи казано: единицата представя сили, които подтикват нещата в материалния свят, в материята, която ги облича във форми, т.е. оформя ги.

Числото 2 показва, че когато е било единица, образувало един кръг. След това е образувало още един кръг, т.е. то е минало в друга еволюция и се е превърнало в числото две.

Как познавате, че някой е недоволен? Когато детето е недоволно, лесно се познава. Майка му сипва ядене, но то е недоволно, слиза от стола и се обръща с гръб към масата. Сипват му още една лъжица, то се усмихва и отново сяда на стола – започва да яде. Майката знае закона, че като сипе три лъжици, детето забравя недоволството си. Числото 3 уравновесява силите в човека.

В числото 12, сборът от 1+2=3, показва, че те не могат да отидат никъде. Две вълни, като се срещнат, не могат да отидат напред, не могат и да се върнат назад. Нашите мисли нямат обратни решения. Такъв е законът в Природата. Две проявени чувства, като се срещнат по закона на туй сливане, не могат да се върнат назад. Щом се срещнат, те дават насока – трета насока. Числото 3 е един велик закон за проявяване на Божията Любов.

Числото 3 е закон на волята, която уравновесява силите на ума и на сърцето.

Под думата три аз разбирам да съедините в едно Любовта, вярата и надеждата, че да работят заедно. Това е законът на трите.

Числото 3 означава закон на растене. Числото 4 означава разпределяне на материалите в Природата на четири категории. За да има здраво тяло, човек трябва да разбира отношението на числата от 1 до 4. Единицата пък дава право на човека да живее на Земята и да има отношения към всички живи същества. Числото 2 е закон на противоречие, на контрасти в живота.

Тройката съдържа качествата на единицата и на двойката. Двойката пък съдържа качествата на единицата. Двойката е закон на противоречие. Ако напишете две единици една до друга, без никакъв знак между тях, получавате числото 11 – закон на противоречие.

Числото 4 означава, че си престъпил закона на справедливостта, на съвестта. Природата ще ти даде четири удара, но хубаво ще те заболи. Ако ти удари пет удара, значи нарушил си човешкото, обидил си някой човек, брата си, накърнил си неговите лични чувства.

Когато бият или раняват жена, никога няма да я ударят четири пъти. Жената може да я бият, или раняват един, два, три, пет или повече пъти, но никога четири пъти. Числото 4 е закон, който има отношение към мъжа.

Четворката е закон, който води към изходния пункт, отдето започва всяка работа.

Знаете ли, как се е въртяла Земята в миналото? Знаете ли колко дълги са били дните? Няма да се спирам на тия въпроси. Важно е, че числото 250 представя основен закон на Битието. Двойката представя принцип на Божия Дух, а петорката – принцип на човешкия ум.

Като наблюдаваме живота на Христа, виждаме, че Христос всякога е обръщал внимание върху малките неща. Той казва направо на учениците си: “Не бойте се, вашият живот е осигурен”, и им привежда пример, че от петте врабчета нито едно не пада на Земята без волята на Отца. Защо Христос не е взел едно врабче, а е взел числото пет? Тук има един закон, и всеки, който се намира в този закон на числото 5, той не пада без волята на Отца.

В числото 5 има идея, то е идейно число. Ако наредим числата от естествения ред по три в една група, ще имаме: 1, 2, 3 – първа група; 4, 5, 6 – втора група; 7, 8, 9 – трета група. Каква роля играе числото 5? Единицата е творчески принцип – това, което твори. Това число означава още киселина, която руши; тя приготвя материята. Числото 2 е основа; числото 3 е резултат, т.е. завършен плод. Като дойдем до числото 4 продължаваме да броим нататък, имаме същия закон: 4 е киселина, 5 е основа – майката, а 6 е резултат. Числото 5 се среща често в Библията.

По благодат учителят не може да тури бележка на ученика; ако не учи, не може да му постави шесторка. Шесторката трябва да е вътре у вас. Аз нямам шесторки, не давам нищо по благодат и шесторки слагам само на онзи, който знае да работи. Какво значи шесторката? Тя е закон на прогрес, на развитие. Като ви поставя седморка, то е закон на съвършенство.

От числата от 1 до 7 най-силна е седморката. В числото 7 са съединени два свята. Числото 3 съдържа в себе си основните принципи за образуване на числото 4, през което минава развитието на всички същества, от най-долните до най-горните. Числото 7 е строго число. То изисква от човека правилно прилагане на основните принципи на живота.

Ако искаш да примириш младия със стария, трябва да му туриш единица. Защото 8-те, това е закон за подмладяване. Вие никога не може да се подмладите, ако не разбирате 8-те.

Сега някой от вас гледат по-скоро да си отидат вкъщи. Какво ще спечелят, като си отидат по домовете? Нищо особено. Ще кажете, че сте закъснели доста. Колко е часът? Девет. Какво означава деветият час вечер? Той означава закон на равновесие.

Числото 9 е едно от щастливите числа.

1941 – тази година хората се намират заклещени. Господ е отпред и отзад. 9 е човекът, който мисли. 4-те в дадения случай е човекът, който прилага. То е седалището, скамейката, на която може да седне и да раздава справедливост. 4-те е закон на справедливостта. 9 е закон на мисълта, главата е.

На физическото поле 9 е единица в друго измерение. Двете не може да стане на 8. Никога не може да стане на 8. То е прост резултат. От 8 като извадите 2 е 6, резултат, работата, която 2-те изработват. Тази работа, то е времето и пространството, в което 2-те функционират в дадения случай. Това е кубът. Времето и пространството, и работата, която е свършена.

Числото 10 е закон на съвършенство. Работете върху този закон и вървете напред.

Какво означават нулата и единицата? Нулата подразбира процес, при който нещата се намаляват. Единицата подразбира процес, при който нещата се увеличават. При нулата човек се запознава със закона на намаляването, на израждане на нещата. При единицата той се запознава със закона на растенето. При нулата човек губи, а при единицата – печели.

Когато човек има нулата в себе си, за такъв човек казват, че той няма нищо. Но ако вие турите зад единицата нулата, какво става с тази единица? Увеличава се десет пъти. Добре, тогава какъв закон може да се изведе. Единицата, това е човекът, а нищото, това са условията, при които този човек може да се развива – всичките дадени условия, при всичките съществувания, при които човек може да се прояви, ние наричаме нищо.

Когато вие се намирате в едно голямо противоречие в живота и дойдете до отчаяние, пренесете нулата отзад напред. Това са други условия вече. И турете единицата отзад, а нулата пред единицата, тогава и тия условия се подобряват... Числото 10 е за мъдреца. Тъй написано числото 10 в света, е за който борави и регулира законите. А който не разбира тия закони, то е обратното – 01.

И числото 11 е гама на свободата. Но тя е закон само на света. Само законът на Любовта дава 11 гласа на човека.

Йосиф беше продаден от братята си, но после той стана глава на ъгъла... Нещастията във всеки дом се дължат на отхвърлянето на този камък. Той е числото 11.

За всеки пътник има един закон. Той е следният: На пътника е позволено да тропне само три пъти на прозореца, и като потропа четвъртия път – няма право повече. Сега, за свое оправдание, вие може да кажете: “Ама ние може да не сме чули този пътник, може да сме били на гости”. Е, аз взимам факта тъй, че сте били вкъщи. Че сте били на гости, това е изключение. Вие сте свободни да приемете този пътник, или не, а на пътника е позволено да хлопне три пъти по три, значи девет пъти, и още един път, но пак по три удара, значи всичко дванадесет пъти. Числото 12 е целият кръг на човешкия живот.

Числото 12 е преобладаващо влияние на мъжкия принцип. Числото 21 е преобладаващо влияние на женския принцип. Единицата е преобладаващо влияние на мъжкия принцип. Двойката – преобладаващо влияние на женския принцип. Тройката пък е резултат от двете числа – от единицата и от двойката. Четирите е мъжкият принцип. Петорката – женският принцип. Шесторката е резултат на влиянието на числата 4 и 5. Седморката е мъжкият принцип, осморката – женският, а деветорката – резултат на тия две числа. С десеторката започва нова епоха в света. Тук единицата се развива при нулата.

Стефан научи Павла да страда, да изтърпи три пъти по 39 тояги. Павел за това търпение е знаменит. И знаете ли защо са били 39 тояги? 3+9=12: числото 12 е законът за закръгляване еволюцията на всичките дни от човешкия живот.

Когато взимам числото 13, аз го взимам като едно статистическо число. То е най-прогресивното число. Туй число има сила да се увеличава в света, да направи чудеса, то е числото 13. Сега всички хора могат да боравят с него. Христос боравеше с числото 13. Всеки, който борави с числото 13, винаги ще го сполети една катастрофа на физическото поле. В духовния свят този закон не работи.

Всичките нещастия в света произтичат от числото 13. Не че числото ги ражда, но онези Божествени сили, които раждат благата, имат еднакво отношение. Следователно има една дисхармония.

В числото 12 единицата е на първо място. Значи тук управлява принципът на мисълта – разумният принцип. В дом, дето разумността управлява, ще се чува само философия. Всички ще говорят за наука, за музика. Всички ще се учат, ще пеят и свирят, и ще говорят върху това, което правят. В числото 21 управлява двойката – принципът на сърцето, т.е. на чувствата. В такъв дом ще се говори за благодеяния, за ядене и пиене, за всичко, което се отнася до чувствата. Всяко число носи известен род енергии в себе си, които влияят върху човека и го заставят да работи.

Момъкът трябва да изучава числото 21, да премества единицата пред двойката, да образува числото 12. Значи момъкът не може да се качи по-горе от 21 година, но и по-долу от 12 години не може да слезе. Момата пък трябва да изучава числото 19. Като тури числото 9 пред единицата, образува се числото 91. Това показва, че момата има по-голям мащаб на действия и на движения. Тя може да се качи най-много до 91, но по-долу от 19 не може да слезе. Тази е причината, поради която жените са по-умни и по-стари от мъжете. Защо? Защото, стара е само Любовта, Божественото, женският принцип в човека. Числото 91 е закон на Любовта, която действа в човека. Числото 90 пък представя един завършен цикъл, който включва всичко в себе си. И тъй, женският принцип в човека, това е старото, мекотата, деликатността, вярата, Любовта, Мъдростта и Истината. Който няма женския принцип в себе си, той не е мъж и не може да мисли. Числото 21 се включва в 90. Двойката е женският принцип – старата майка в света. Нулата представя мъжкият принцип, който се смекчава от майката. Числото 9 представя най-разумната дъщеря в света. Бащата, т.е. единицата седи ту пред дъщеря си, в числото 19, ту зад нея в числото 91 и изпълнява всичко каквото тя каже. Сега аз желая всички жени да станат на 19 години, а всички мъже – на 21 години. Като съберете 2+1=3. Щом умножите числото 3 само на себе си, ще получите числото 9. Това показва, че за да мине в по-високо състояние, човек трябва да се умножи три пъти сам на себе си, т.е. от физическия свят, от грубата материя да мине в духовния свят и от духовния – в Божествения. Като работите с числата вие имате възможност да развивате ума си.

1, 2 – пиша единица, после 2, нали, 12 става? Кое печели? Единицата или двойката? С колко се увеличава единицата? С десет. Двойката с нищо не се увеличава. Прибавим 3, става 123. С колко се увеличава единицата? Със 100, двойката с 10, а тройката остава същата. Всяко последующо число увеличава предидущето. Такъв е законът. Вас ви е страх, че някой ще ви замести. Вие печелите. Всеки човек, който иде да ви замести, ще ви увеличи.

Туй число 123, то спада към безсмъртните числа на Божествения свят. Когато човек разбере законите – 1-то значи законът на Любовта, 2-те е законът на Мъдростта, а 3-те е на Истината. Три закона, по които човек трябва да живее.

В числото 153 това, 1-то е онзи велик принцип, който действа в света... 1-то спада към Божествения свят. 5-те спада към онези велики души в света, които са разбрали Божия закон. Това е числото 5. Нямаме дума в съвременния език, с която да го определим. Туй е едно число, което твори, но не съгражда. 3-те спада към човешкия свят. Защото в света човечеството представлява числото 3.

Законът на разширението върви по четните числа, мекотата върви по нечетните. Коравината върви по четните.

За да разберете значението на числата, вижте с кои числа Природата си служи. Ония числа, с които Природата най-много си служи, това са нейните любими числа.

 
Форум » Мъдрости и Сентенции » Окултни Принципи и Закони » Числа
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
2012 | Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Monthly Horoscope / Monthly Chinese Horoscope / Monthly Love Horoscope / Surprise | Surprise 2

   3.145.74.54          Четвъртък          18.04.2024, 19:08