Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)22:12
15.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 7: Писма от дома


Книга 7: Писма от дома Книга 8: Преминаване на границата Книга 9: Новото начало
Книга 1: Финалната епоха
Книга 2: Не мисли като човек
Книга 3: Алхимия на човешкия дух
Книга 4: Притчите на Крион
Книга 5: Пътуване към дома
Книга 6: Партньорство с Бог

Новата Епоха

От Лий Каръл

Тази глава не случайно е първа. Исках това да е първото послание в книгата и то е от мен. Съвсем скоро ще чуете Крион, а това е едно съвсем човешко общуване. Това е закъснял разговор за Новата епоха и тук той е представен главно за любопитните читатели (какъвто едно време бях и аз).

Вероятно някой ваш приятел ви е помолил да прочетете тази част от книгата - за да ви накара да разберете какво го вълнува в настоящия момент. Вероятно се притеснявате, че той се е присъединил към някаква секта. Не се налага да четете останалата част от тази призрачна, получена с ченълинг книга, за да разберете своя приятел и информацията тук не цели да промени вашите религиозни убеждения. Единственото й предназначение е да ви информира и може би в крайна сметка да промени нивото ви на толерантност.

Кой пише тези редове? Окей, аз съм каналът и писателят на тази книга, но преди "да се смахна", бях много рационален тон-инженер с двайсетгодишен стаж и с "нормално мислене". И досега считам, че съм нормално мислещ човек - само дето съм малко странен. Това, че съм тон-инженер не ме изключва автоматично от свободната духовна мисъл, а моята интуиция относно проблемите на духовното в последна сметка надделя над това, което са ме учили от малък за Бог. За мен тя се превърна в нещо много логично, по-логична дори от историческите митове.

Много хора са чували словосъчетанието "Новата епоха" и имат цял куп предопределени, създадени от пазара представи по този въпрос. Някои веднага се сещат за летящи чинии, култове, астрология, таро, извършване на аутопсии от извънземни, минали прераждания и тълпи от хора, редящи се на опашка пред кабинетите на своите психиатри. Няма да отричам, че много от тези неща наистина са част от общата картина на Новата епоха. Но като начало нека ви дам няколко други гледни точки.

Определете вярата, свързана със следните случаи: Джоунстаун; Клонката Давидова в Уейко; Небесната порта (култ, според който неговите последователи след смъртта си се качват на летящи чинии, носещи се след кометата на Хейл-Боп); и култът от Денвър, чиито членове точно в този момент (май 1999) са в Израел и чакат настъпването на Новото хилядолетие, за да може техният водач да умре на улиците на Йерусалим и да възкръсне след три дни.

Странни и непонятни неща, нали? С каква вяра се свързват всички те? Християнството. Какво? Не сте ли съгласни? В началото членовете на сектата в Джоунстаун и на култа в Уейко са били последователи на християнски евангелистки проповедници. В момента последователите на Денвърския култ в Израел се наричат "Обезпокоените християни". Хората от "Небесната порта" не са били свързани с движението на Новата епоха, въпреки че във всички информационни мрежи и списания в Америка се твърди обратното. Предполагам, че когато се самоубиете, за да се качите на борда на невидима летяща чиния, носеща се в опашката на някоя комета, автоматично се превръщате в последовател на Новата епоха! Фактите сочат, че култът на Небесната порта е само провъзгласила се християнска група! На техния уеб сайт е казано достатъчно и там те непрекъснато цитират Библията и Исус. Всички могат да го прочетат там.

Защо ви казвам това? Защото очевидно основното течение на християнството няма нищо общо с тези изолирани, драматични групи. Традиционното християнство притежава вътрешен интегритет, не допуска секти и привлича с религия, проповядваща любов и семейни ценности. Но е факт и това, че е пълно с разни ексцентрици.

Движението на Новата епоха няма връзка с никакви култове или чудатости, но тъй като и ние даваме своя принос към темата, дори нещо повече от принос, пресата ни представя предимно в такава светлина. За това си има причина, както си има причина и фактът, че подобни публикации не срещат особена съпротива.

Преди всичко ние не сме евангелистки проповедници. Ако сте скептик, когото приятел е помолил да прочете тези страници, знайте следното: Когато свършите, приятелят ви няма да ви убеждава да се присъединявате към каквото и да е, няма да ви кара да вземате някакви генерални решения, да коленичите и медитирате, да посещавате контактьорски сеанси, да четете или дори да дочетете книгата докрай! Вероятно ще се почувства щастлив, ако му кажете, че сега го разбирате малко по-добре - и го обичате по-силно.

Движението на Новата епоха не е религия и не притежава някакво учение, което вие трябва да изучавате. По-скоро е философия за света. Няма централна сграда, която неговите последователи са построили с общи средства. Всъщност не съществува какъвто и да е централизиран контрол или щаб квартира. Точно затова не притежаваме политически лостове, с които да се противопоставяме на тези, които ни се присмиват. Не притежаваме организация! Нямаме свое лоби в Конгреса.

Нямаме свещеници, нито програма за тяхната подготовка. Никакви одобрени и утвърдени учебни програми, нито дори курсове, чрез които да се ръкополагат пастори на Новата епоха. Няма старейшини и дякони, нито програми за подготовка на преподаватели по църковните дела. О, между другото, споменах ли, че няма и църква? Това означава, че нямаме църковни училища и не въздействаме върху децата с помощта на наши учители. Няма човек, който да е наш "водач", към който да се обръщаме за съвет, когато нещата не вървят. Нямаме свещен шаман, нито сега, нито в миналото.

Не съществува нещо, към което да се присъедините, човек, когото да следвате, общоприета книга, която да обяснява това, в което вярваме! Няма редовни сбирки, синдикални телевизионни предавания, министри, които ни поддържат, и правила, които да спазваме. Ама че култ, а?

О, да, няма и адрес, на който да събираме пари.

Всичко това звучи доста безинтересно, бихте могли да кажете вие. Да. И на мен ми звучеше така, докато не разбрах какво става. Философията на Новата епоха насърчава интуитивното познание, което според нас притежава всеки жив човек. А това познание има една удивителна особеност.

Което и място на нашата планета да посещавахме с Жан, на нашите семинари идваха хиляди хора, които бяха напълно наясно с тази "безинтересна" философия, сякаш тя открай време е притежавала централизирани институции и учители. Като че ли в човека съществува някаква мъдрост на клетъчно ниво, с чиято помощ той разбира дори най-странните и непонятни концепции. По някакъв начин хората интуитивно "знаят" за какво говорим, без значение на какъв език говорят, към каква култура принадлежат или колко са на брой. Те също я "притежават". Нашата система от вярвания, точка по точка, се радва на някакво колективно разбиране, сякаш всичко това е било записано някъде вътре в хората.

Може да кажете: "Окей, току-що ми представихте обемист списък с нещата, което не сте. Кажете ми в такъв случай кои сте вие?"

Ние сме група хора, изповядващи философия, според която всеки от нас преминава през различни жизнени цикли. В действителност това означава минали прераждания. Вярваме, че няма случайности, а по-скоро предизвикателства или уроци, които се създават с наша помощ на определено духовно ниво. Това означава, че вярваме, че носим отговорност за всяко нещо, което става в живота ни. Последователят на движението на Новата епоха никога няма да се присъедини към даден култ, никога няма да извърши самоубийство, подчинявайки се на някакъв водач и никога няма да започне да обвинява другите за това, което е. Последователят на Новата епоха разбира, че вътре в човешкото същество е заключена огромна сила. Учим се да се самоуважаваме, а също и как да се справяме със страха и неувереността. Човешкият потенциал е ключът, а "намерението да се предизвика позитивна промяна в нашия живот" е нашата мантра.

Вярваме, че съществуват сили, които с помощта на енергията могат да балансират човека. Най-редовно използваме лекуване с полагане на ръце и работим с енергиите, за да балансираме хората и да им помогнем да се излекуват. Молим се за другите, медитираме за световен мир и се стремим да постигнем мъдростта, която ще ни позволи да се обичаме един друг без значение кои сме.

Хей, а какво ще кажете за летящите чинии? Дори Шърли Маклейн говореше за НЛО-та.

Какво толкова. Ако са тук, така да бъде. Преследването на летящи чинии и възможността да бъдеш отвлечен от тях не е една от главните теми във философията на Новата епоха. В действителност повечето хора, които са били отвличани от НЛО, не са последователи на движението на Новата епоха. Много от нас вярват, че и на други места във Вселената съществува живот и че дори има голяма вероятност да сме част от неговата биологична еволюция. Доста странно, нали? (Между другото учените започват да приемат, че благодарение на това, че кометите, астероидите и дори метеорите влизат в контакт с различни космически тела, е твърде вероятно между планетите да се осъществява "обмен на живот".) Не можем да го докажем, както и християните не могат да докажат съществуването на рая и ада или божествеността на папата. Споменавам го само за сравнение, а не за да осъждам една или друга вяра.

Ние вярваме, че свръхестественото днес е научната истина на утрешния ден, а вероятно дори и религиозното учение на утрешния ден, стига някой да успее да създаде църква на неговата основа. Преди десет години науката обяви, че Бог е мъртъв и че няма данни за съществуването на живот другаде във Вселената. Днес (според списание "Нюзуик") тя е "открила" Бог! Има доказателства, че може да съществува живот и на други места във Вселената и в момента на писането на тази книга астрономите са открили 12 планети извън нашата Слънчева система! Това, което вчера (1980) беше някаква чудатост, присъща на движението на Новата епоха, днес (1999) се е превърнало в общоприета научна истина. Вярваме, че с течение на времето голяма част от нашето "интуитивно" учение ще бъде потвърдено, след като дори в момента, в който пиша това, такива неща се случват непрекъснато около нас.

Ние не осъждаме хората. Вярваме, че "да се обичаме един друг" означава да проявяваме толерантност към различните вероизповедания. Радваме се на чудесата, които се случват в другите религиозни системи. Уважаваме искреното търсене на Бог, без значение каква посока приема това търсене или какво "е името на вратата" върху сградата. Много последователи на движението на Новата епоха посещават редовно църквата. Да си част от движението на Новата епоха не означава, че трябва да се откажеш от любовта си към Исус, Илия или някой друг учител (в случай че някой ви го е казал да го направите). Радваме се, когато нещата са в равновесие, и с радост се свързваме с всеки, който би се молил с нас за постигане на общочовешките цели, без значение каква е неговата религия. Не превръщаме другите в "грешници". Не твърдим пред нашите последователи, че Бог се усмихва само на нас. Насърчаваме търсенето на истинската същност на Бога.

Вярваме, че всеки от нас трябва да се грижи за собствената си духовност и това е катализаторът за промяна на планетата. Не смятаме, че работата ни се състои в това да променяме другите хора. Всеки решава сам за себе си. Много хора, които се запознават бегло с нашите вярвания, се затрудняват да ги схванат, тъй като не откриват структура, правила или учение. Някои ни наричат "църквата на случващото се в момента", смешна критика, показваща, че сме се понесли с потока.

Нашето "носене с потока" означава, че в нашата вяра не сме създали някаква твърда структура от убеждения относно Бог. Тя не е разделена и разпределена по отделения, които лесно се следват. Чувстваме, че хората притежават силата да вземат сами велики духовни решения. Ние не сме като днешните религии, в които трябва да има система. Между другото на това е учил и Исус. Според учените, изследващи свитъците от Мъртво море, юдейските свещеници, съвременници на Исус, са го наричали "безбожния проповедник". Причината за това била, че казвал на обикновените хора, че са упълномощени сами по себе си, без каквито и да е религиозни церемонии. Казвал им, че могат да са точно като Него (Синове Божии). В това вярват и последователите на Новата епоха - не в мащабните сгради на храмовете или в доктрините, пълни с ограничения, а в отговорността на клетъчно ниво за всичко съществуващо.

Вярвахме във водачи и ангели дълго преди бумът от магазини за ангели по света. Нашият ченълинг е в пълно съответствие с повечето пророчества, разпространени сред туземците народи на Земята. Преди десет години в нашата интуитивна информация се говореше за промените на климата, които днес наблюдаваме през прозорците си. От десетилетия ви предоставяме с нищо недоказани лечебни техники. И изведнъж, през последната година, науката потвърди ефикасността на много от тях, както се съобщава в ноемврийския брой от 1998 г. на Journal of the American Medical Association.

Освен това вярваме, че бъдещето на човечеството няма нищо общо с Армагедон или с гибелните и мрачни предсказания на Нострадамус. Считаме, че това, което наблюдавате в света днес, е много по-близо до нещата, които предсказахме в миналото, отколкото това, което другите начертаха в техните страховити сценарии. Предлагаме ви да проверите всичко това, но не за да ви убеждаваме, а за да ви помогнем да разберете, че картината за Бога може би е далеч по-величествена и голяма, отколкото сте си представяли. Може би и самият човек е много по-величествен, отколкото сте си мислили. А може би е далеч по-земен, отколкото сте предполагали.

Вярвате ли в живота след смъртта? Според едно проучване на списание Таим от 1998 г. 85% от населението на Земята вярва в него. Вярваме и ние. Това означава, че повечето хора на Земята вярват, че по някакъв начин човекът е вечен. Привърженикът на Новата епоха също мисли така. Освен това вярваме, че това вечно същество е създадено по Божий образ, което вероятно означава, че сме част от Бога. Вярваме, също така, че Исус е учил точно на това, че хората са създадени по Божия образ, че са Божествени, притежават свободен избор и са вечни.

Затова ви прославяме! Не ни е грижа дали ще се присъедините към нас или не - наистина! Учим, че не съществува рай и ад и че когато умрем, преминаваме в нашето изначално духовно състояние. Връщаме се вкъщи. Вярваме, че всички ние сме едно семейство. Ако прочетете и останалата част от книгата, ще видите че информацията, получена чрез ченълинга, се отнася именно за това - за семейството.

Какво искаме от вас? Да мислите като нас? Не. Молим за вашата толерантност и разбиране. Последователите на Новата епоха, които се събират и срешат, поемат духовната отговорност за себе си, отнасят се с уважение към себе си и прощават на другите. Те не са някакви странни, бродещи като призраци хора, които са изгубили връзка с реалността. Не сме полудели, нито сме с промити мозъци. Ние сме духовна група от кротки хора без строга организация и не ни е грижа дали вярвате в това, в което вярваме ние. Но изпитваме разочарование, когато се плашите от нас. От сърцето ви ли идва страхът или от това, което другите ви говорят? Пожелаваме си да заслужим вашата любов и да установим с вас такава връзка, която да е свободна от всякакви религиозни доктрини и заедно с това да позволява на всеки от нас да вярва в каквото иска.

Позволете ми да завърша това обсъждане с един пример, който милиони хора по света видяха под формата на най-касовия филм, правен някога. Не знам дали режисьорът Джеймс Камерън е наясно с метафората, която е създал с последната сцена от Титаник. Когато разбрах какво е направил, едва не паднах от стола в киното. На тези от вас, които не са гледали филма, няма да им развалям удоволствието, но трябва да им кажа, че корабът потъва (Извинете!).

Тези, които са гледали филма, може би ще си спомнят, че в последната сцена има една възрастна жена, която стои на кърмата на съвременен изследователски кораб и се готви да хвърли нещо във водата. Спомняте ли си? Тази сцена е метафизическо твърдение, че всички ние сме вечни! Тя крещи на всеки от нас, че след смъртта настъпва осъзнаване, че "пиесата свърши", злодеите се нареждат с усмивка до героите, приветствайки с добре дошъл у дома последния член на семейството. Всички артисти са на сцената - млади, жизнени и аплодиращи последния, който се е върнал у дома. Какво твърдение! Каква любов!

Благодаря ви, Джеймс Камерън. Вашата клетъчна интуиция ни предостави великолепна картина за същността на Новата епоха. Новата епоха се отнася за любовта между хората. За духовното равенство. За семейството.

В това вярваме и ние.

Благодаря ви, че прочетохте това.

С любов,

Лий Каръл

Категория: Книга 7: Писма от дома | Добавил: Бонд
Разгледан: 1882 | Рейтинг: 4.0/3
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]

   34.239.170.244          Събота          15.06.2024, 22:12