Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)23:06
15.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 7: Писма от дома


Книга 7: Писма от дома Книга 8: Преминаване на границата Книга 9: Новото начало
Книга 1: Финалната епоха
Книга 2: Не мисли като човек
Книга 3: Алхимия на човешкия дух
Книга 4: Притчите на Крион
Книга 5: Пътуване към дома
Книга 6: Партньорство с Бог

Радостта и страстта на раждането.

Метафората на пристигането на Земята

Една жена ражда близнаци. Едното е момче, другото е момиче. Това е нещо грандиозно, раждането на човека. На клетъчно ниво жената е абсолютно наясно какво става. Дори тези, които я наблюдават, не могат да сдържат сълзите си на радост. Нищо не може да се сравни с картината на майка, която слага детето на гърдата си и за първи път се взира в очите му. На клетъчно ниво има пробуждане на информацията. Тя не само чувства ценността на събитието, тя знае кого държи. Много често това се превръща в повторно духовно обединяване. Тя знае кои са били те. Вглежда се в очите на една мъдра стара душа, и сякаш казва: "Добре дошла отново на планетата." О, колко много радост има в момента, когато майката за първи път започне да държи своето бебе. Знам, че много от вас си спомнят.

Ако някога сте били част от подобна ситуация, сигурно не сте могли да сдържите своите сълзи, защото раждането е такава радост. Представлява ново начало -повторение на живота - предназначение - свежест - чистота - невинност - споразумение - святост - чиста радост! Наистина е време за празнуване.

Избирателна любов?

Една жена ражда близнаци. Едното е момче, другото е момиче.

Кое от двете според вас ще е неин любимец и кое от тях ще отхвърли тя?

- Крион, - ще кажете вие - тя не се кани да отхвърли нито едно от тях! Това са скъпоценни души. Ще ги обича еднакво и безмерно. Те са нейни деца, скъпоценни. Те са семейство.

И сте прави! Бог Майка-Баща не се усмихва само на една от кутийките, пренебрегвайки или отстранявайки останалите. Човечеството е човечество и цялото то е едно семейство. Всеки негов член е обичан еднакво, универсално и безусловно.

-  Защо тогава - може да попитате вие - толкова много хора вярват в нелепицата, че Бог се усмихва само на тяхната духовна кутийка?

Тук нещата стават наистина приятни. Защото, драги мои, в техните кутийки са ставали чудеса. Усетили са любовта на Духа в своята кутийка и са се убедили в безспорната "осезаемост на любовта", която са изпитали. Ето защо Бог се е усмихнал на тях. Всъщност те са прави! Семейството ги е дарило с любовта си и те са я почувствали!

Искам да ви кажа обаче, че ако бяха погледнали в някоя от другите кутийки с непредубедена цялост, щяха да открият същите чудеса! Щяха да открият същата цялост и същата "осезаема любов". Процесът на Духа е универсален, защото всеки е член на семейството. Естествено предположението на водачите в различните кутийки е, че след като те са получили потвърждението, това обезценява по някакъв начин другите кутийки. Всъщност е вярно обратното. Всеки път, когато Духът дава потвърждение на един член на семейството с някакво чудо в човека, той в действителност дава потвърждение на отделния човек, а не на дадена религия.

Какво си мислите, че си мисли Духът за онези, които отделят своята вяра в Бога и твърдят, че Бог се усмихва само на тяхната кутийка? Какво според вас си мисли Бог за тях? Ще ви кажа. Духът ги обича безмерно, защото те са членове на семейството!

Разберете правилно това послание. То не е осъждане. Това е послание с информация и апел за толерантност и разбиране за начина, по който стават нещата. Любовта на семейството е абсолютна. Кой от близнаците според вас ще бъде фаворизиран и кой ще бъде отхвърлен? Отговорът е, че и двете деца ще бъдат обичани безмерно. Това е взаимоотношението на цялост между Духа и човечеството. И това, скъпи мои, е целта на взаимоотношението между двама души, между две кутийки. Тази цялост на духовното взаимоотношение ще трябва да се промени, за да можете да се озовете в това, което наричаме Новия Йерусалим.

Точно такъв тип взаимоотношение беше дадено за пример в притчата за блудния син, която ви разказах преди много време. Разгледайте я отново. Синът, който „е постъпил неправилно", получава същите почести като този, който постъпва правилно. Единият син пропилява всичко, което получава от баща си. Не използва правилно полученото и не постига поставената задача и въпреки това е приет с отворени обятия. Това имаме предвид, когато ви казваме, че семейството почита всички в еднаква степен, без значение към коя кутийка твърдят, че принадлежат или какво разправят за вашата кутийка. Почита се самото пътуване и търсене, а не дали "всичко е правилно".

Време е човечеството да започне да се ръководи от тази притча. Ще се наложи, ако искате да достигнете до една зряла Земя.


Духовната логика - Какво мислите по въпроса?

Позволете ми да ви разкажа за някои от кутийките на този континент (Северна Америка). Правя го, за да проучите и приложите "целостта на Духа" към ситуацията. Използвайте своето разбиране за семейството, след това сами преценете какво от това, което следва по-долу, идва от Бога и какво от човека.

Ще има хора, които ще ви кажат, че Бог е любов - и те са прави. Бог обича всяко човешко същество. Абсолютно прави са за любовта на Духа. Бог е абсолютното "съвършенство" на любовта. Но веднага след това ще ви кажат, че в края на своя живот всяко човешко същество, мъж, жена, малко дете (дори тези, които са твърде малки, за да говорят) ще бъдат съдени. И този любящ Бог ще ги измъчва и ще ги изпрати за вечни времена в някакво ужасно място. Ще бъдат подложени на вечни мъки, защото не са успели да открият един-единствен ключ или една-единствена книга, или някакъв информационен сегмент на един континент! Ако успеят да ги намерят, тогава отиват на едно прекрасно място, изпълнено с любов, където ще са в безопасност. Това е фактът, който дава основание на една от кутийките да обоснове своята проповедническа позиция - спасението на колкото се може по-голям брой хора от вечното Божие проклятие.

Според вас това има ли нещо общо с Духа? Това ли е Богът, който ви обича отвъд всякаква мяра и Чието име е любов? Звучи ли ви това като дом? Звучи ли ви като семейство, което ви обича като новородено?

Хората създават "кутийки на духовна изолация", за да защитят своята култура. Това е нещо обичайно и беше основният елемент на старата енергия. Никой не осъжда мъжете (и жените) за това, което са създали от същността на духовната информация, която е Божията любов. Причината за това е, че дълги години мъжете и жените са защитавали своята култура и, скъпи мои, това е имало съвсем малко общо с Бога. Има твърде общо с хората. Време е да използваме способността ви за "различаване на целостта". Ако нещо не ви "звучи истински", значи не е такова. Ако не ви се струва като начина на действие на семейството, тогава то не е. Ако вместо това ви изглежда и се усеща като човешки атрибути, в такъв случай е точно това.

Ето няколко потвърждения, че тези кутийки са били създадени, за да защитят една или друга култура, защото следващата кутийка не притежава смислено духовно значение. Някои от хората в тези кутийки, които са създали правилата, ще ви кажат да не поглеждате към други кутийки, защото те са злото! И пак ще ви повторят, че по някакъв начин Бог се усмихва само на тях! Че ако погледнете в другите кутийки, ще си докарате само неприятности. Ще ви кажат, че само те са духовно "правилните** хора, въпреки че на планетата има милиарди други хора, създадени от Бога. Звучи ли ви това като духа на семейството? Ако Бог е "Отецът", тогава защо отхвърля повечето свои деца и се усмихва само на малцина?

Има и още, което ще ви покаже колко разделящо е възприятието ви за семейството. Дори в рамките на основната система от вярвания на вашия континент съществуват повече от триста или четиристотин кутийки, които ние наричаме кутийчета. Всяко от тях притежава собствена, уникална система от правила, която според тях е "пътят на Духа".

Ето и най-голямото доказателство, че културният протекционизъм на старата енергия е процесът, създал духовните различия: войните на тази планета и по-специално войните в древността, често са се водили заради Бога. Знаехте ли това? Всичко е било заради това да се принудят хората от другите кутийки да "мислят като тези от вашата". На кого от тях се е усмихнал Бог и на кого не? Десетки хиляди хора са били избивани в името на Божията любов. Тези, които не се присъединявали към "правилната" кутийка, били убивани. Цели народи, за които се считало, че са от "дяволска" кутийка, били отстранявани от онези, които принадлежали на по-могъща кутийка. Това звучи ли ви като невероятната Божия любов?

Една жена ражда близнаци. Едното е момче, другото е момиче. Повива ги, затопля ги и ги дарява с любовта си. Вглежда се от близо в двете бебета. Кое от двете според вас ще захвърли в кофата за боклук, защото то няма да има същата вяра като нейната? Ще ви кажа: Тя, разбира се, няма да направи това. Напротив, ще ги обича еднакво силно, безмерно, защото в нейните очи те са създадени равни. И двете притежават духовна същност. И двете са ангели! И двете са равни на планетата, с право на избор, членове на семейството.

Категория: Книга 7: Писма от дома | Добавил: Бонд
Разгледан: 1511 | Рейтинг: 5.0/2
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]

   34.239.170.244          Събота          15.06.2024, 23:06