Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)21:47
15.06.2024
Събота
34.239.170.244


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 7: Писма от дома


Книга 7: Писма от дома Книга 8: Преминаване на границата Книга 9: Новото начало
Книга 1: Финалната епоха
Книга 2: Не мисли като човек
Книга 3: Алхимия на човешкия дух
Книга 4: Притчите на Крион
Книга 5: Пътуване към дома
Книга 6: Партньорство с Бог

Изобилие

Сега ще се спрем на една тема, която според вас може и да няма отношение към настоящата дискусия, но всъщност има. И още как. Нарича се "проблемът с изобилието" и досега не сме се занимавали достатъчно с него. Ще дефинираме значението на думата изобилие за вас. Изобилието е препитание. Вече ви описахме птичката, която се събужда всяка сутрин без никакви запаси. Всеки ден животът й зависи от това дали ще си намери храна и наистина малката птичка си намира малко червейче. Това е нейното препитание. Следователно, то е изобилие, защото се случва всеки ден. Ако изведнъж спечелите някакво състезание, което ви осигурява препитанието, докато сте живи, ще се откажете ли от наградата, само защото не е достатъчно голяма? Не! Това е късметът! Това е истинското изобилие.

Ястребът? Пред него стои по-голямо предизвикателство. Ястребът трябва да намери не червей, а плъх. Затова той трябва да пълни всеки ден по-голяма потребителска кошница. Тъй като е по-голям, очевидно е, че неговото изобилие трябва да е по-голямо. И все пак това са средства за препитание и тъй като една птица е по-голяма, а друга е по-малка, количеството на средствата за препитание съответстват на размера на птицата. Предизвикателствата пред двете птици изискват еднакво количество духовна енергия, въпреки че едната от тях е много по-голяма по размер от другата. Усилията и на двете са едни и същи, защото са свързани със създаването на енергията чрез синхрония. В действителност двете птици използват едно и също количество усилия за решаването на своя проблем с осигуряването на прехраната.

Даваме ви този пример по две причини: Първата е, за да можете да разберете, че средствата за препитание са изобилие. Втората е, за да можете да разберете много добре концепцията, че между осигуряването на прехраната на един човек и на цялото семейство няма никаква разлика. Количеството не се взема под внимание от гледна точка на енергията за изкарването на прехраната.

Вашата културата е от такъв тип, че концентрира енергията ви около парите. Някои от вас са изживели неуспеха, депресията и страха във връзка с решаването на проблемите със средствата за съществуване. Това са просто средства за съществуване и когато се научите как да работите с енергията, ще усвоите и енергията на изобилието. Това е синхронията за всеки ден. Колко от вас работят с енергията? Вие ми казвате: "Мога да лекувам хора, Мога да генерирам енергия тук и там. Но не мога да си осигуря прехраната." В действителност сте спрели себе си. Решили сте, че правенето на пари е трудно, а другото не е. Някои от вас са решили, че могат да постигнат просветлението само ако не притежават пари! Следователно, не можете да изкарвате средствата си за препитание. Парите някак си не са духовни. Какво си мислите, че иска Бог за вас?

Една жена ражда близнаци. Едното е момче, а другото момиче. Поглежда ги с цялата любов, на която е способна и казва: "Надявам се, скъпоценни и обични мои деца, навеки да се търкаляте в прахта на земята, да не притежавате нищо материално, което да наричате свое. Надявам се да сте винаги гладни, да ходите с дрипи, изпълнени с тревоги, и наистина да ви е много трудно да изкарвате пари."

>Нима това ви звучи като Бог Майка-Отец - любовта на семейството? Не!

Искам да се обърна към работниците със светлината, които са решили, че не искат да взимат пари за своята работа. Някои от вас сигурно си мислят: "Това е много благородно." Позволете ми да ви попитам нещо: Спомняте ли си, когато бяхте монаси? Спомняте ли си миналите си прераждания, когато се лишавахте от всичко? В онези времена подобно поведение е било духовно. Подхождало е на тогавашната култура. Тогава сте правили само това - давали сте, давали сте, давали сте. В момента това наследство от миналото ви кара да мислите, че това е благородно, но енергията на планетата вече не подкрепя вашето наследство от миналото.

Това, което в действителност правите от метафизическа гледна точка, е, че изпращате силно послание. Каните се да "почетете" себе си с бедност, а така няма да можете да помогнете на никой. Като решавате да не искате пари за своята работа, просто установявате стойността на това, което правите. Тялото го чува, тези около вас го чуват, вашите духовни аспекти го чуват. И вие наистина ще пожънете това, което сте посели, защото непрекъснато казвате на всеки около вас, че това, което вършите, не притежава никаква стойност! Следователно, намерението е установено и осигуряването на прехраната ще е проблем, защото самите вие си го просите да е точно така.

Ето какво трябва да знаете: Осигуряването на прехраната е ваше задължение! Тя е изобилие и с него е свързано равновесието. В така наречените висши духовни места има поговорка, че богатият човек никога не може да постигне просветление - колкото вие можете да прекарате камила през иглено ухо, толкова и той ще постигне просветление. За тези от вас, които са с академично образование, това е едно предизвикателство. Върнете се назад и се опитайте да намерите първоизточника на този израз. Ще го откриете в свещените писания и ще установите, че с езика на онова време това никога не е било произнесено. Изразът се отнася до енергиите на онова време, чието значение е съвсем различно. Но, о, колко удобно е за онези в кутийките да ви държат в бедност, нали? Защото това им предоставя в буквалния смисъл контрола върху изобилието. Това звучи ли ви като семейство? Звучи ли ви като Бог за вас? Прилича ли ви на взаимоотношение на цялостност от Духа към човека? Това не е осъждане. Това е просто информация за размисъл, за да можете да откриете истината за мястото на любовта.

Изобилието и всички проблеми, свързани с осигуряването на средствата за преживяване в рамките на вашата култура, ще се изяснят, когато наистина разберете, че го заслужавате! Когато го притежавате и го допускате, тогава можете и да го очаквате. Това ще стане, когато разберете, че нещата, с които сте дошли, които са скъпоценни, духовни и значими, могат наистина да се използват за благото на другите хора. Поискайте нещо в замяна, ако чувствате, че то има стойност. Ако, това, което притежавате, е без стойност, тогава не искайте нищо в замяна. Помнете, че е възможен бартер, както е възможна и енергийната замяна. Няма значение дали ще вземете за това пари в традиционния смисъл или не, важното е повече да не се чувствате длъжни да давате нещо даром. Утвърдете за себе си факта, че вие струвате нещо и имате стойност. Това се нарича енергиен баланс.

В изобилието и в обмена на ценности има синхронност. В миналото сме говорили за това - движението на ци само по себе си е създадено така, че да осигурява баланс във всички сфери, в това число и в сферата на средствата за преживяване и на изобилието. Време е да разберете, че този нов начин на "осмисляне на изобилието" е благословен от Бога. Всичко това е част от цялостността на Духа - равновесието във всичко, което правите.

Една жена ражда близнаци. Едното е момче, а другото момиче. Жената поглежда своите деца и разбира се, казва: "Искам да живеете охолен, богат живот. Не искам никога да гладувате. Всеки ден да е пълен с всичко, от което се нуждаете. Ще съм до вас, докато сте живи. Докато съм жива, ще съм на ваше разположение, за да ви помагам. Ще направя всичко, което мога, аз съм ваш родител." Това, скъпи мои, е вашето семейство. Цялостността на Духа се вглежда във вас по същия начин.

Нека никой тук да не забравя какво е предназначението на водачите и какво е предназначението на семейството. Защото ние сме до вас и през целия ви живот вървим редом с вас, помагаме ви да създадете синхронията. Когато се сдобиете със собствено достойнство и се държите в съответствие с него, когато кажете пред огледалото АЗ СЪМ ТОВА, КОЕТО СЪМ, когато започнете да цените себе си, тогава и изобилието ще започне да се излива в живота ви.

Категория: Книга 7: Писма от дома | Добавил: Бонд
Разгледан: 1726 | Рейтинг: 5.0/2
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]

   34.239.170.244          Събота          15.06.2024, 21:47