21. Бог казва: "Използвай Ме."
    Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSSНачало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)11:08
26.03.2017
Неделя
54.167.135.61


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Нийл Доналд Уолш » Приятелство с Бога

Разговори с Бога 1 [22]Разговори с Бога 2 [22]Разговори с Бога 3 [23]Мигове на Благодат [22]
Разговори с Бога за младите [10]Приятелство с Бога [22]У дома с Бога [40]Общуване с Бога [32]
Идеите на Разговори с Бога в живота [17]По-щастлив от Бог [12]

21. Бог казва: "Използвай Ме."

Засега моята история свършва тук. Сега е шест и два-десет и пет сутринта на 29 юни 1999 година. А аз съм на крак от два и половина сутринта - в уютния си кабинет, в чудесната си къща в Ролинг Хилс близо до Ашланд, щата Орегон, и завършвам тази книга. Озъртам се да видя как ще успея да я доведа до край. Последната глава свърши това. Нямам какво повече да кажа. Всичко е тук. Всичко е ясно. Когато си наясно и си наясно, че си наясно, нямаш повече въпроси.

    Завършвам разказа си за своята лична съдба там, където го бях започнал в Книга 1 на Разговори с Бога. От къмпинга близо до Ашланд се върнах обратно към „истинския живот". Но този път исках той да бъде живот, а не изкарване на прехраната, живуркане. Това беше изворът на голяма част от тъгата ми през годините, преди да напиша книгата Разговори с Бога, преди да напиша гневното си писмо до Бога. Това беше изворът на голяма част от нещастията в моите интимни връзки. Оттогава се научих да си задавам в живота два важни въпроса: Къде отивам? Кой идва с мене? Научих се също и никога отново да не разменям местата на тези въпроси; никога да не задавам първо втория, а после да превръщам първия в последица от него.

    Сега животът ми е чудесен. Благословен съм да имам чудесна съпруга, Нанси, и чудесни приятели. А сред всички тях най-чудесният ми приятел е Бог.

    Наистина имам приятелство с Бога и го използвам всеки ден. Затова са приятелите - да бъдат използвани. Това иска Бог и от нас. Бог казва: „Използвай Ме." Това са двете чудотворни думи. Това са двете думи, които ще променят живота ти. Щом чуеш Бог да каже тези думи, животът ти ще се промени. И щом другите чуят ти да кажеш тези думи, животът ти ще се промени.

    Тези думи са по-могъщи дори от думите „обичам те". Защото, като кажеш: „Използвай ме", ти казваш: „Обичам те" - и още много други неща. Казваш: „Обичам те" и „Още сега, веднага, ще ти го покажа."

    Това казва и Бог. Това казва Бог непрестанно.

    Сигурен съм, че хора, които са преживели големи страдания, които носят дълбоки рани, трудно ще приемат това твърдение. Но аз ги уверявам, че то е вярно. Дори най-мрачните ни мигове са дар. Това ни учи всеки Майстор и или то е вярно, или пък всеки Майстор ни лъже. Не мисля, че Буда е бил лъжец. Не мисля, че Исус ни е мамил. Не мисля, че Мохамед ни е водил за носа.

    Мисля, че спасението от прашките и стрелите, които ни донасят ужасните удари на съдбата, е в начина ни на съществуване, в нашето собствено битие. Да бъдеш или да не бъдеш, туй е въпросът. Да Бъдеш оня, Който Си в Действителност, или да бъдеш нещо по-малко. Това е изборът.

    Онова, което Бог ни даде в този диалог, ще промени живота на всекиго от нас и може да промени света. Това е нещо много силно, нещо могъщо. Тъй че, споделяй го с другите. Раздавай го. Върви и проповядвай Новото Евангелие.

    Не пренебрегвай възможностите, които ти се предоставят всеки ден, възможностите да споделяш това послание. Но не забравяй, че най-успешният начин да го споделиш е да бъдеш негово живо въплъщение. Аз направих избора да посветя остатъка от живота си на такова битие, такъв начин на съществувание. Каня те да сториш същото.

    Мои чудесни и славни деца, Мои нови приятели, всички вие...

    Вървяхте по трудна и стръмна пътека. Но сега вече намерихте пътя към дома. Преодолявахте препятствия, срещахте предизвикателства, лекувахте рани, разрешавахте конфликти, отмествахте прегради, задавахте въпроси и чувахте своите собствени отговори в усилията си да се върнете при Мене. Сега работата ви е свършена. Радостта ви току-що започна.

    Нека вашата радост обърне и други към Мене, нека покаже и на други пътя към дома, нека помогне и на други да се върнат към себе си. Защото там е домът и там съм Аз - живеещ в сърцата, в душите, във всеки член на Тялото на Бога.

    Върнете се у дома в собствените си сърца и ще Ме намерите там. Обединете се отново със собствените си души и ще се обедините отново с Мене.

    Имайте вяра, защото ви казвам, че вие и Аз можем да бъдем различни, но не можем да бъдем разделени. Вървете тогава и сложете край на разделението помежду си. Прославяйте различията си, но прекратете разделението и се обединете във всеобщ израз на истината: Аз Съм Всичко, Което Съществува.

    Живейте с надеждата, че любовта Ми към вас никога няма да има край, нито ще познава граници, нито ще ви поставя каквито и да било условия.

    Живейте с любов един към друг и Аз ще намеря израз в нея.

    Ще бъдете славени и прославяни за своето решение да бъдете жив израз на Бога. В своя избор да преживеете единението си с Бога и с всички неща в света, вие ще разберете и осъществите Себе Си. В решението си да познаете истината, вие действително ще покажете истината. Не само в мислите си, не само с думите си, а и в действителност.

    На тебе, както и на всекиго от вас, е отредено място в Царството Небесно и в сърцето на Бога. Това са твоите свидетелства и документи. А когато те намерят отражение и в твоите дела, постъпки, ти наистина ще си станал Майстор.

    И знай: майсторство означава накъде си се запътил. Къде си казал, че искаш да отидеш, а затова - и накъде те водя, накъде каня всекиго от вас да води другите.

    А сега имай приятелство с Бога и помогни на другите да разберат, че чрез своето приятелство с тебе и те имат приятелство с Бога, защото ти и Аз сме Едно Цяло и затова ти си Бог, с когото те са се сприятелили.

    Всеки от тях също е Бог, с когото ти си се сприятелил. Не можеш да преживееш приятелството с Бога, ако не си приятел с всеки друг - защото „другият" съм Аз. Не съществува друг „друг" освен Мене. Научиш ли това, научил си най-голямата тайна. Време е вече да излезеш навън и да въплътиш в живота си тази тайна. Да я въплътиш във вяра, да я споделяш с надежда, да я показваш с любов.

    Преди всичко, върви сега и въплъти в живота любовта си, недей само да говориш за нея.

    Защото, дори и да говориш с езика на хората и на ангелите, без да изпитваш любов, ти не си нищо повече от един звънтящ чинел. Дори и да имаш мощта на ясновидец, който притежава безгранично знание и разбира всичко тайнствено, дори и да имаш безгранична вяра, която може да помества планини, ако нямаш любов, ти няма да изразиш най-величествената представа и най-възвишеното прозрение за същността си и така да покажеш Кой Си Ти.

    Любовта е търпелива и мила; любовта не е ревнива и горделива; не е надменна и груба. Любовта не настоява да наложи собствения си път; не е раздразнителна и злопаметна; тя не злорадства, натъквайки се на грешки, защото знае, че право и криво, правилно и неправилно не съществуват. Любовта понася всичко, познава всичко, изтърпява всичко, прегръща всичко, но не прощава никому и за нищо, защото знае, че никой и нищо не се нуждае от прошка.

    Любовта няма край. Колкото до твоите предсказания, те ще изчезнат, колкото до твоя език, той ще замлъкне; колкото до твоето знание, то ще се развие и промени. Защото знанието все още е несъвършено, но когато най-после разберете, че всичко съществуващо е съвършено, несъвършеното знание ще изчезне заедно с навика ви да наричате несъвършено едно или друго нещо в живота си.

   
Когато беше дете, ти говореше по детски, разсъждаваше по детски. Но като израсна духовно, изостави детското отношение към света. После се видя неясно в едно огледало, но вече - лице срещу лице, защото бяхме станали приятели. После научи отчасти, а сега вече разбираш напълно, както си и напълно разбран. Това означава да имаш приятелство с Бога.

    Сега аз напускам тези страници, но не и сърцето ти, никога пък - душата ти. Не мога да напусна душата ти, защото Аз съм душата ти. Душата ти е направена от това, което Съм Аз. И тъй, върви, приятелю на душата Ми, и живей с вяра, надежда и любов, с трите заедно; но помни, че най-велика сред тях... е любовта.

    Разнасяй я, споделяй я, където и да си, и твоя ще бъде светлината, която наистина може да озари света.

    Обичам Те, знаеш ли това?

    Зная, че Ме обичаш. И Аз те обичам.

Категория: Приятелство с Бога | Добавил: Бонд (02.04.2009)
Разгледан: 769 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   54.167.135.61          Неделя          26.03.2017, 11:08