Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal

Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)18:02
19.02.2018
Понеделник
54.227.17.101


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Уейн Дайър » Истинска магия

Истинска магия [55]Вашите слаби места [34]

10. Живейте най-напред в съгласие с духовната си същност и след това - с физическата.

Когато развивате мисловната си нагласа за истинската магия, трябва да започнете да живеете предимно в съгласие с духовната си същност. Това е нагласа, за която писах подробно във втората глава. Способността да правите чудеса за себе си и в своя свят е в обсега на вашето по-висше съзнание. Чудесата ще се осъществят само ако решенията ви са в хармония с духовната ви природа. Това означава всеки ден да вземате решения въз основа на дванадесетте характеристики на духовността. Пътят към света на чудесата минава през способността да избирате изключително според духовната си същност, която знае как да ви направлява във физическия свят.
      Да измамите някого, например, очевидно не е в съгласие с духовната ви същност. Но може по някаква причина да сте решили да направите измамата приемлива за вас. Това е пример за съгласуване преди всичко с физическата ви същност. Душата ви - невидимото „аз" - е настроена на вълните на любовта, хармонията, отдаването, истината, споделянето, мира и прошката. Решенията, които не са в съгласие с тях или им се противопоставят, препречват пътя ви към истинската магия.
      В ума си можете да започнете да се пренастройвате и да решавате по нов начин, който да ви поведе от сегашната фрагментираност към завършеност и хармония със себе си и със света. Когато се почувствате в хармония най-напред с духовната и едва след това с физическата си същност, ще се изпълните с мощта да творите чудеса.
      Ако досега сте мамили другите и знаете, че това е в конфликт с духовната ви същност и с целта на живота ви, само за ден се постарайте да приемете в ума си правдивостта и искреността като отношение към хората, които сте заблуждавали. Това не изисква високопарни изявления или изповеди, а е само възможност да промените настройката си. Изпитате ли правдивостта, тя ще се превърне във ваш навик, точно както измамата по-рано. Ползата за вас е, че ще можете да правите чудеса, които са ви били недостъпни, докато сте затъвали в измами. Човек не може да избяга от душата си. Тя е като сянка - неотклонно е с вас, дори когато сякаш я няма. Ако съгласувате действията си преди всичко с физическото си „аз” и привидно извличате облаги от някаква форма на лъжа, невидимата ви страна присъства неотклонно там и търпеливо и будно ви наблюдава. Вашата невидима същност - душата - просто няма да позволи на физическата да премине границата, отвъд която ще започнете да се самозаблуждавате. Това пренастройване предимно към духовното у вас и отреждането на второ място за физическата ви природа, е необходимо във всички области на живота. Мислите ви са много по-важни, отколкото може би сте осъзнавали. Любовта е добродетел на душата. Тя е в хармония преди всичко с духовното у вас. Настроени така, вие действате на принципа на любовта. Ако следвате физическата си страна, вероятно установявате, че държанието ви към другите е лишено от обич и в мислите си съжалявате за това. Човек, който физически или словесно малтретира другите и изпитва угризения, има погрешна нагласа. Същото очевидно се отнася и за онзи, който не изпитва угризения.
      Духовната ви страна е вашата първа грижа. Съветвайте се с ума си, преди да действате, и станете правдиви пред себе си. Изградете си вътрешна хармония, в която любящата душа ръководи действията ви, вместо винаги да върви по петите на физическите импулси.
      Истинска радост и възторжено усещане за мир със себе си и света изпитва човекът, който във физическия свят следва напътствията на душата си. В такава атмосфера се раждат чудесата и истинската магия. Това е осъществимо, когато ви изпълва вдъхновение, когато знаете, че всичко, което желаете и правите, идва от мислите, родени в тихата празнота дълбоко у вас. Която наричате с думата душа. Става дума просто за вътрешна смяна на нагласата. Няма нужда да се освобождавате от навици, нито да се преструвате, че физическите ви желания вече не съществуват. Само преподреждате приоритетите си, обръщате се първо към невидимия вътрешен свят на душата, изслушвате я и в действията си във физическия свят следвате мислите й. Вместо да отреждате на физическите си потребности централно място в живота си, да ги превръщате в своя двигателна сила, променете нагласата си. Вместо локомотив, нека бъдат вагони по-назад в композицията и да ги тегли моторът на невидимата душа.
      И едните, и другите ви съпровождат неотменно. Въпросът е кой командва и кой изпълнява. Разберете ли това, ще ви стане ясно какво означава максимата „Човек е това, което мисли", ще осъзнаете драматичната разлика между нея и принципа: „Какъвто човекът, такива и мислите му".
      Парамханса Йогананда описва тази пренастройка по особено красив начин в „Метафизични медитации". Препоръчвам ви често да ги препрочитате.
      „Радостните лъчи на душата могат да се възприемат, ако обърнете вниманието си навътре. Усещанията се постигат, като обучите ума си да се наслаждава на красивата гледка на мислите в невидимия и недосегаем свят вътре у вас. Не търсете щастието само в хубавите дрехи, чистите къщи, вкусните вечери, меките възглавници и лукса. Те ще затворят щастието ви зад решетките на външността, на видимото. По-добре полетете на крилете на визуализацията над безпределното царство на мислите. Там ще съзрете планинските вериги на непокварени, извисени духовни търсения, чрез които ще направите себе си и другите по-добри."
      Когато съзрете тези духовни търсения, не само ще направите себе си и другите по-добри, но и ще узнаете какво е това истинска магия. Тя се постига с онова ключе в ума, което ви свързва с избора на душата, също както прекъсвачът на стената е свързан с електрозахранването. Ясно се откроява правилният начин да ръководите физическия си живот, вместо той да определя  какво да чувствате и да мислите. Душата, онова тихо празно място вътре у вас, е на ваше разположение и можете да се съветвате с нея. Тя винаги ще ви посочи правилната посока. Ще ви даде всички средства, които са ви нужни за постигането на вълшебни резултати в живота ви, но само ако й позволите да застане начело и действително да ръководи материалния ви живот. Изборът е ваш. Пренастройването е акт на сърцето, който ви свързва с душата. Погледнете навътре, вслушайте се и приоритетите ви ще се очертаят ясно пред зрението и слуха на физическото ви „аз".
      ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТАЗИ МИСЛОВНА НАГЛАСА:
      • Подредете приоритетите си само за един ден. Направете мисловните картини най-важната част от живота си и този ден живейте според тях. Вижте се как прекарвате приятна, изпълнена с любов вечер с любимия си човек. Вижте с очите на ума си, как се случва -  точно както би било най-приятно и за двама ви. Не оставяйте тази картина да се стопи в нищото. Това е в хармония преди всичко с духовната ви страна, все още съществуваща като само невидима мисъл. После превърнете мисълта в действие - точно така, както сте я създали в ума си. По този начин пренасочвате вниманието си първо към духовната страна, а после позволявате на физическия си свят да я последва.
      По същия начин можете да постъпите с делова среща, ваканция - каквото и да е от делничния ви живот. Първо се настройте за любящото присъствие, което е неизменно в ума ви, изградете картината в съзнанието си, почувствайте намерението да я осъществите. Духовните хора не позволяват на мислите и чувствата им да произтичат от действията, те разбират, че мислите им създават физическия свят около тях. Като се настроите по този начин и поставите този приоритет начело в ума си, скоро ще видите колко лесно е да поддържате такава нагласа през цялото време.
Категория: Истинска магия | Добавил: Бонд (20.10.2011)
Разгледан: 513 | Рейтинг: 0.0/0
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   54.227.17.101          Понеделник          19.02.2018, 18:02