Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



11:54
23.04.2024
Вторник
18.191.46.36


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Букви и думи -

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Мъдрости и Сентенции » Окултни Принципи и Закони » Букви и думи
Букви и думи
Думата БОГ, за пример, на еврейски език се пише от 4 съгласни: Иехова. Евреите не произнасят името както трябва, но го сричат: еох-вей-иот-мей. Първата съгласна буква означава творческия принцип в живота, принципа, който твори. Вторият принцип е онзи, който съгражда нещата и ги обработва отвътре. Третият принцип е пак съгласна буква – вав – който държи нещата в равновесие.

Иехова – същество, направено от БОГА. Името му е съставено от четири букви. Първата буква е И – принципът, който твори. Втората – О – принципът, който съхранява. Третата изразява принцип, който държи нещата в равновесие и последната буква е пак повторение. Евреите произнасят това име така: Иот хей ват хей.

Едно трябва да знаете: всяка буква означава известен закон. За пример буквата в означава вътрешен стремеж на зърното да цъфне – закон на разцъфтяване. В тази буква се съдържат ред сили, които трябва да намерят начин да излязат навън. И наистина, когато зърното се разпука то се превръща в буквата З. Чрез разпукване на зърното е станало трансформиране на енергиите, т.е. преминаването им от едно състояние в друго. Лесно е човек да напише превръщането на буквите една в друга, но мъчно е, когато при някое противоречие в живота, той трябва да превръща енергиите според разумните закони на Природата. Който разбира смисъла на законите, вложени в буквите, той ще може да превръща и техните енергии.

Като изучавате елементите на думата живот, ще видите, че буквите, които образуват думите, не са произволно съставени. Те се основават на вътрешни закони на Битието. Който разбира вътрешния смисъл на азбуката, той пише съзнателно. За него всяка буква е жива.

Щом Любовта дойде между хората, тя веднага ще произведе някакво противодействие. Това е много естествено, понеже началната буква на думата Любов е Л, която е закон на противодействие. Буквата Л затваря ъгъл от 30°, което в астрологията е добър знак. Значи, чрез Любовта човек противодейства на някои свои слабости. Този закон се проверява навсякъде в живота.

Старите българи, които живели на Балканския полуостров, служили на Благия БОГ, затова се нарекли българи. Това е духовното тълкуване на думата българин.

Българите трябва да изменят една от буквите на името си или името на София. И България, и София свършват с буквата я – опасна буква. Българите са в областта на буквата я. Понеже сега царува тая буква, българите говорят за купони, за ядене, за месо, за масло. Буквата я владее цяла България, както и София. Вие живеете в София, без да знаете, какво означава тая дума. Буквата с означава закон на реформи; буквата о подразбира условия; буквата ф е опасна по вибрациите си.

В българската дума Любов втората буква е ю. Ю в началото има отвесна линийка, която по-рано е била i. Това е онзи Божествен принцип. То съществува и в английската, и в латинската азбука. Една линия отвесна, с точка отгоре, ни показва Божествения принцип.

В една от неделните беседи аз употребих думата рада, която на български език се дава и като има на човек – Рада. Вие си служите с тази дума, произнасяте я, без да знаете, какво тя означава всъщност. Тя е санскритска дума и се пише radha. Българите са взели тази дума, изхвърлили са буквата h и са образували името Рада. Radha означава реалната Любов, с която човек може да служи на БОГА във въплътения живот. Или тя още означава онзи принцип, чрез който Божественото може да се прояви в материалния свят. Буквата а в тази дума означава активност, активно начало. Radha подразбира в санскритски език водителка на хорото, на онова хоро, което става според закона на Любовта. Всеки човек, който иска да служи на БОГА според закона на Любовта, той трябва да съдържа в себе си принципа на Radha.

В Истината, на която първата буква е И, са вложени две течения: първото течение върви отгоре надолу, а второто – отдолу нагоре. Значи, ако търсиш Истината, първо ще слезеш, а после ще се качиш. Втората буква е С – закон на Месечината, т.е. закон на вечните промени. Дойдеш ли до Истината, трябва да бъдеш готов на всякакви промени. Буквата Т е закон на противоречия. Който търси Истината, ще се натъква на големи противоречия, но трябва да върви без спъвания и колебания. Ако се спъва, да не се обезсърчава. Буквата Н е закон за примиряване на противоречията. Буквата А означава бременност. Който търси Истината, трябва да бъде бременен с някаква идея.

Вие знаете, че като се пише Любов, туря се буквата Л в началото. Защо буквата Л е турена, а не друга буква. Понеже Любовта излиза от БОГА, туй е законът.

Какво значи закон? Кон на един стар език значи същество, което мисли. Закон значи – на този, който мисли. Ти не можеш да имаш закон, ако не мислиш.

В думата глад има три отношения – г:л:а:д. Понеже тази дума започва с буквата г, ние спираме вниманието си върху нея, като буква, която означава женския, мекия принцип. Гладът приготвя човека за някакво благо.

Какво означава думата беден и как човек може да се справи с беднотията? Буквата б подразбира познаване на Първия източник на живота. Беден ли си – не Го познаваш; богат ли си – познаваш Го. Буквата е означава закон на размножаване. Който мисли право, може да увеличи мислите и чувствата си, т.е. да обогати своя вътрешен живот. Бедният не мисли право, затова се оплаква от положението си. Буквата д е закон на равновесие. Буквата н е закон на противоречие. За да се справи с мъчнотиите и противоречията си, човек трябва да тури мост между тях и да ги премине. Значи беден човек е онзи, който не познава Първия Принцип на живота; не работи върху себе си да се обогатява вътрешно, не уравновесява мисълта си, не мисли право и не туря мост между противоречията си.

Да анализираме пак думата ханизе. Сричката ха означава нещо приятно; ни – закон за приемане и справяне с противоречието; зе – закон за произвеждане на нещо, което променя сиромашията в богатство. Сричката ха представя още закон на ума, ни – закон на сърцето; а зе – закон на волята.

Някой пита: “Що е морал?” Моралът са гласните букви. Тогава какво означава буквата А? Буквата А означава даване. Ние знаем, че Божественото в човека дава. Какво означава буквата М? Тя означава стягане, затваряне на крана. И наистина, щом човек дойде до буквата М, нещо го стегне, той затваря крана си и никому нищо не дава. Ние не омаловажаваме нито гласните, нито съгласните букви, но казваме, че има закон, по който се редят нашите мисли и чувства, тъй както има закон, по който се редят буквите, за да образуват думи, а после и цели изречения.

Като напишете на български думата щастие, от геометрическите форми на буквите, които влизат в нея, можете да определите значението на тази дума. Буквата щ означава закон на разумността. Буквата а с извитата линия означава закон на вечността. Буквата с – закон на промените... Буквата с означава още закон на мисълта.

ИСКАШ. – И – за да искаш, трябва да знаеш закона на слизане и възлизане, да разбираш Доброто и злото, да разбираш причините и последствията. Линията / е, която свързва двете отвесни линии на буквата И. Искането трябва да има един обект. С – трябва да разбираш закона на движението, защото, който иска, в него трябва да има движение, в него трябва да има постоянно прииждане. Това, което искаш, то не трябва само за един момент да го искаш, а постоянно да искаш. Ще удряш, докато се счупи този голям камък.

В Писанието се казва: “Сине мой, дай ми сърцето си!” Какво значи думата дай? Тя подразбира да си отвориш сърцето. Съвременните хора се плашат от думата дай. Тя подразбира закон на отваряне, на възприемане. Ти ще се отвориш, ще възприемеш нещо в себе си и после ще дадеш.

Разправят за такава една опера – “Хвърчащият холандец”. Защо е холандец, а не е ирландец? Нима само холандецът може да хвърка. Буквата Х е закон на противоречие. В хиперболата можеш да хвъркаш. А пък ирландецът не може да хвърка, понеже буквата И е закон на движение надолу.

Кажете ли думата сатана на някого, той веднага ще се обиди. Защо? Той счита, че тази дума е лоша. Частицата sat означава проява на Божествена сила в света. Когато човек се проявява, едновременно се раждат и Доброто, и злото. Когато кажат на някой човек сатана, станал ли е сатана? Отде произлиза думата сатана? От Сатанаил. Когато паднал, Сатанаил станал сатана. Думите Сатанаил, Кришна, Христос са синоними. В написването на тия имена е станало известно преобразование. Така се реформират и буквите. На български имаме буквата х, на латински – h. Латинската буква h е обърнато у. Като се заличи долната част на буквата у, образува се латинската буква u. Българската буква п е латинското н, а т – латинската м. Има ли някакъв закон, на който се подчиняват тия промени, или са случайни? Които не разбират закона за превръщане на величините, те мислят, че тия неща са случайни. Обаче, които разбират този закон, те знаят дълбокия смисъл на тия превръщания.

Буквата Н в думата невежа означава закон на противоречие. Буквата е означава закон на размножаване. Буквата в – закон на посаждане.

“Предназначението на човека”, стр. 182; 145

Буквата з означава числото, което не признава никакви закони. Думата зло, както се пише на български с три букви, значи, че не се подчинява на никакви закони. Това е злото. Всички сили следователно, които не се подчиняват на никакви закони, наричаме ги хаос в живота.

Понеже звукът е е закон за размножение, трябва усилване. В думата едно има единство и размножение.

Буквата У, с която започва думата умен, е взета от египетската азбука. Там тя е обърната. Тази буква е изобразявала човек, който ходи... Когато този знак се обърне с главата надолу, във вид на чашка – У – това показва, че човек започва да се стреми към БОГА, иска да върви нагоре, както растенията.

Съгласните букви са букви, които спират човешката енергия. Гласните, които отварят път, равно го отварят. А-то отваря по един начин, О-то – по друг начин, Е-то, И-то – по трети. Сега тия закони са на човешката мисъл. Ти не може да произнесеш една буква, ако не знаеш да мислиш, ако не знаеш да чувстваш, ако не знаеш да постъпваш.

В българския език буквата ж показва закона, по който може да примириш противоречията в живота.

Колко гласни букви има в българския език? Имате а, о, и и др. Всичките звукове се отличават, имат особено свойство.

Буквата а означава натоварена камила, т.е. семето, което е още в хамбара. Буквата б означава посято семе. Буквата в – разпукване на семето, от което се образуват стъбълце и коренчета. Тази буква може да се напише във вид на котвичка. Буквата г е закон на безконечността.

Като се разтоварите от скърбите, вие сте в състояние да разбирате буквата а. А-то е закон, сам да се разтоварваш и сам да се натовариш, колко да носиш. Ни една десета от милиграма повече.

А е творческият принцип, той е принципът, който твори. Е дава разширение.

В звука д се съдържа такава активна сила, която е в състояние да примири противоположностите между физическия и Божествения свят. Тази буква представя закон на равновесие. В звука д се съдържат такива правила, чрез които силите на Природата могат да се регулират, уравновесяват или хармонизират.

Този, който римува с а-то, той говори за въздържанието, някаква мъчна задача се разрешава. И-то показва посока на движение. Е-то е закон на разширение.

Сега в българския език има е-просто, э-двойно... Э носи страдание. Е-то е закон на разширение.

Горната част на буквата Ж представя закон на възприемане, а долната – закон на предаване. Двата закона представят жертвата, която влиза в живота. Живот без жертва не съществува.

Буквата з означава закон за размножаване. Като изучава този закон, човек трябва да се вглежда в себе си, да знае как и до каква степен да размножава своите желания.

При и ще има едно малко пречупване в гласа. Ще има направ­ление надолу – влизаме в една гъста материя. В египетската азбука, отгдето е взет този знак, той показва наклонността, по която отива творческия принцип.

Буквата м в думата омега означава материалния свят, който създава противоречията и греха в света. Буквата м обърната надолу означава w – знак на противоречие... Думата общество започва с буквата о – закон на движение.

Буквата м, както в българския, така и във всички западни езици, означава незаконни желания, т.е. желания, които се развиват по незаконен път.

Дойдете ли до Доброто, за предпочитане е да казвате: Мога, отколкото: Не мога. Буквата М прави човека по-силен от онзи, който започва работите си с буквата Н, която е носител на отрицателното в света.

Буквата Н е закон на противоречие.

С-то е винаги закон за промените. С-то, това са две фази. И-то е закон за слизане и за качване.

Буквите Х, У, Z, както и всички останали букви от азбуката, представят известни символи. Тъй щото буквата Х, с която си служи съвременната математика, не е произволен знак. Този знак изразява закон на противоречие.

В буквата Т вертикалната линия представлява мъжа, а хоризон­талната представлява жената. Те се стремят да се обединят или има стремление между активното и пасивното състояние, между двете велики сили, които работят в света. А буквата В е принципът на обединението, начинът, по който се работи.

Една дума може да му кажеш на ухото на един човек, на дясното ухо, и да го въздигнеш; може да пошепнеш на лявото ухо една дума и да го умориш. Но ако знаеш как да кажеш думата.

Пишеш донякъде хубаво, после, като дойдеш до края, започнеш да пишеш буквите ситно, ситно. Значи започваш със закона на щедростта – едро пишеш, а свършваш със закона на скържавостта – ситно. Питам: какво се добива така? Започнал си със закона на Любовта, а свършваш със закона на омразата.

Като разделите всичките букви на българската азбука на четири категории, в името трябва да има от всичките категории по една буква. Ако имате букви само от двете категории в името си, средна хубост е. Понеже трябва да има един закон, как да направим името.

Когато пишете или изговаряте една дума, едновременно в нея се раждат буквите, от които тя е съставена, като нейни елементи. От благоприятното съчетание на условията, при които се раждат буквите на думите, зависи и благоприятното раждане на самата дума.

Всеки човек е произнасял в живота си думите Учителю благи! В българския език няма по-съдържателни думи по хармония и по мелодия от тия двете. Думата учител е издържана във всяко отношение: и в математическо, и в кабалистическо, и по съчетание на буквите си... Силни са думите не само в българския език, но и във всички останали езици. Тъй щото много се изисква от ученика, докато разбере техния дълбок смисъл. Буквите в тия думи са наредени по известни закони, при специално съчетание между тях.

 
Форум » Мъдрости и Сентенции » Окултни Принципи и Закони » Букви и думи
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
2012 | Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Monthly Horoscope / Monthly Chinese Horoscope / Monthly Love Horoscope / Surprise | Surprise 2

   18.191.46.36          Вторник          23.04.2024, 11:54