Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



13:40
19.04.2024
Петък
3.145.12.242


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Музика в живота -

  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Мъдрости и Сентенции » Окултни Принципи и Закони » Музика в живота
Музика в живота
Казвам: музиката е едно вътрешно състояние, разбирателство с ония, които направляват света. Няма същество на Земята, което да не разбира музиката. Даже, когато цъфтят дърветата, то е по закона на музиката; когато реките текат, то е по закона на музиката; когато вятърът духа, то е по закона на музиката; когато Слънцето изгрява и залязва, музика има; когато силно се сменят теченията на облаците, музика има. Навсякъде има музика.

Правдата има сила, когато е турена в законите на музиката. Любовта само като действа по законите на музиката, се прилага.

Музиката е един реален израз на Истината. Без музика нищо не може да се постигне... И може да се каже, че всеки трябва да разбира от музика, понеже всички наши мисли вървят по закона на музиката. Мисловните радиовълни са музикални.

Всички велики майстори на музиката, които я разбират правилно, като дойдат при ключа, всички работят добре, разбират работата си и само понякога коригират някоя нота дали е поставена на мястото си така, както изисква законът на музиката. Това наричам учение, това наричам прогрес, развиване на съзнанието и т.н.

И днес правят цигулки, но това, което Страдивариус е направил, никой досега не може да го достигне... Той е поставял особен лък, какъвто и до днес още не могат да изнамерят. При това, той така е изрязвал дърветата, че нишките на дървото да падат успоредно със звука, с трептенията на звука. Те не трябва да вървят непрекъснати, но да бъдат успоредни. Той е разбирал много добре тази работа. В това отношение той е бил голям капацитет. Той е познавал много добре законите на отражението на звука.

За да свири с душа, цигуларят трябва да познава законите, да извади своя двойник и да го вложи в цигулката и в лъка си. Само при това положение той ще може да изкарва от цигулката си, каквито тонове желае.

Когато плодовете зреят, в Природата всичко пее и се весели. Колкото повече са пели на един плод, толкова по-сладък е той. Същият закон се отнася и до човека. Човек, който е откърмен с музика и песен, има светла мисъл и широко, отворено сърце.

Западноевропейската музика прилага повече хармонията, а източната музика – мелодията... Защото законите на едната музика са едни, на втората – съвършено други.

Откъде излиза тонът в цигулката? Това, което слушате, не излиза всичко от цигулката. То са обертоновете, които идат отвън. Като засегнеш правилно физическото поле, вече има отглас от музикалния свят. Казвам: сега законът е същият. Ако засегнете една мисъл в себе си, веднага ще има едно съзвучие във вас. То ще ви помогне.

За да бъде здрав и нормално развит, човек трябва да придобие вътрешно равновесие между силите на материята, от която е направено тялото му, както между мислите и чувствата си. Музиката е едно от средствата за поддържане на това равновесие. Който знае законите на природната музика, той може да спре разрушителното действие на паразитите в своя организъм и да подобри състоянието си.

Стремете се към онази музика, която внася в човека истинска хармония и мелодия. Тази музика прониква цялото Битие. Без нея няма мисъл, чувство и действие; без нея няма градеж, няма творчество, няма напредък. Тази музика наричаме духовна. Тя включва в себе си законите на хармонията и на мелодията. Чрез тия закони, именно, се проявява духовният свят.

Психичната музика е на смисъла, органичната е на съдържанието, а механичната е на формата. Психичната музика е музика на принци­пите, органичната музика е музика на законите, механичната музика е музика на фактите.

Всяка музика или всяка песен трябва да изразяват законите, принципите, явленията и фактите, които действат в човека и в живата Природа, за да се дойде до известна сполука, до известен резултат.

 
Форум » Мъдрости и Сентенции » Окултни Принципи и Закони » Музика в живота
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
2012 | Monthly Horoscope | Horoscopes | Chinese Horoscopes | Music | Business, Careers (2) (3) (4) (5) | Colleges | Cosmetics | Business, Careers /// College, Universities / Business /// Business / College, Universities, Careers / Films, Movies / Cosmetics /// Business / Cosmetics / College /// Business / College / Top Movies / Tatuajes /// College / Cosmetics / GSM / Business /// Cosmetics / College, Universities / Hard Dance / Business /// Business / College, Universities / Tehno / House Mix / Massage Music /// College, Universities / Business / Tokio Hotel /// College, Universities / Business / Enigmatic Hits / Super Driving Hits /// College, Universities / Business / Buddha Bar / Links / Monthly Horoscope / Monthly Chinese Horoscope / Monthly Love Horoscope / Surprise | Surprise 2

   3.145.12.242          Петък          19.04.2024, 13:40