Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



18:42
18.04.2024
Четвъртък
3.137.199.162


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 2: Не мисли като човек » Въпроси - Объркването

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Въпроси - Объркването

Въпрос: Крион, уважавам твоето присъствие и любовта ти и признавам усещането за близостта ти до мен сега, както винаги. Ти ме доведе до този етап да искам да науча повече за механизма на нещата, затова ще задам няколко многостранни въпроса по същия начин, по който ти даваше многостранни отговори в миналото. Позволи ми да започна с един по-основен:

Преди ден бях в един метафизичен магазин и останах удивен от количеството различни системи и методи, които се взираха в мен от книгите по лавиците. Ще спомена само няколко: имаше книги и съвети от най-различни учители по йога със странни имена (и външен вид). Имаше книги и методики по астрология, карти Таро, прераждане, регресии в минал живот, психична хирургия и НЛО... всичките на една и съща лавица. Предлагаха се минерали и полускъпоценни камъни, които трябваше да означават или да лекуват нещо. Имаше руни и книги със значенията на руните. Имаше методики за лечение с цветове, със звуци, ароматерапия и лечение чрез докосване. Имаше книги за фигурите и цветовете, които изглежда имаха важно значение. Имаше звездни истории, небесни карти, карти на неподвижните звезди, слънчеви карти и таблици на лунните фази. Имаше информация за аурите, чакрите, техниките за медитация и дори за човешкия духовен секс. После преглътнах с огромно усилие, когато забелязах "раздела за ченълинг". Изглежда, че съществуваха безброй същества, които правеха съвсем същото, което правя аз сега, с купища книги. Следваха книги за древните цивилизации на Земята и книги от американските индианци, и дори книги от космоса!

Какво означава всичко това? Как можем да се ориентираме в тази на пръв поглед конкурентна и равностойна информация? Коя е вярната? Как да избираме?

Отговор: Поздравления! Отново говоря на всички вас, сега с по-ясен глас от преди, благодарение на опита, който натрупа моят партньор в хода на работата.

В следващите отговори ще се натъквате на една повтаряща се тема. Тя е за вашата култура, за вашите отпечатъци и за предубежденията, които насаждат в мисленето ви. В предишните послания говорих за вашата земна религия и за това как е била премоделирана и оформена, за да служи на човешкия стремеж за власт. Няма по-убедителен пример за това от позицията на вашия (на моя партньор) въпрос.

От самото раждане вас ви учат да предадете силата си на Бог и да станете покорни и послушни. Почитате Бог, като се кланяте, коленичите и пълзите пред Него, поради вашата самовтълпена нищожност като човешко същество. Продължавате да търсите единствения Бог, единствената система или единствената доктрина, която обяснява всичко за ваше удовлетворение. Обикновено тази доктрина се оказва набор от правила или методи за сдобиване с Божията благосклонност или обяснява ясно причинно-следствената връзка за наказанието или възнаграждението.

Скъпи мой, когато обходи магазина, кой ти каза, че трябва да избереш религия от рафта? Това не е място със съперничещи си доктрини, които те молят да "избереш" една от тях или да приемеш някаква вяра. Нека те попитам следното: когато беше в училище като младеж, в кой предмет "вярваше"? Кой от тях приемаше, а отхвърляше другите? Науката или историята, или трудовото обучение, или езиците? Това е глупав въпрос (ще кажеш навярно)... да, наистина! Ти беше в училище като млад, пълен със сила човек, готов да учи за вашия свят и за вашата работа, и да трупа опит. Никога не ти е минавало през ума да избереш един предмет, да му позволиш да те пороби и да отхвърлиш останалите.

Същото важи сега за твоята духовност. Ще се постарая да бъда съвсем ясен по този въпрос. Магазинът, в който си бил, е "железарският магазин" за механизмите на нещата във Вселената. Там би могъл да намериш частите и механизмите на цялото натрупано досега познание за начина, по който се случват нещата, за заредената със сила "частица от Бог", която ходи по тази планета. Както ще продължа да ви напомням, вие сте избраните. Вие сте озарените и вие сте онези, на които съм тук да служа. Няма по-велики същества на тази Земя от онези, които учат уроците си! Повярвайте! Всички останали са дошли, за да служат на престоя ви тук. Това знание е скрито от вас във вашата илюзорна действителност на урока, но е истина. Вашият дуализъм е вашето поле за открития.

Комбинираните лавици са вашите енциклопедии за знания. Всички неща, които спомена, са уместни... всички! Да, съществува лечение с камъни и с цветове, и със звуци, и с фигури. Както вече ви информирах, истинската сила ще принадлежи на малцината, които съумеят да ги съчетаят в едно цяло! Засега, дори поотделно те пак са могъщи. Има ли излекувани хора чрез тях? Отговорът е ДА. Астрологията, която е науката за магнитната настройка на вашия рожден отпечатък, има своето място. Изучаването на методите на Таро и руните е изключително ценно. В момента има термометри на вашия растеж, които отчитат с максимална точност, когато се използват и тълкуват правилно. Ако желаете, има какво да научите за енергийното балансиране на вашето тяло; тоест науката за аурите и чакрите и дори за човешкия секс. Сексът не ви е даден само като биологически начин за възпроизводство. Той е предназначен да бъде и духовен мост между жената и мъжа, който ги свързва духовно и същевременно осигурява необходимите биологични функции.

Книгите за древните хора или за йогите и шаманите са капсули на времето от вас за вас... това никога ли не ви е хрумвало? Вероятно ще ви даде съвършено нова гледна точка към историята. Каква роля смятате, че сте изиграли в нея? Възможно ли е някой от тези древни хора по рафтовете да сте били вие? Това сигурно ще ви заинтригува. То е нещо, което аз не мога да изживея като Крион. То е само ваше и се разкрива в своята истина. Заровени в миналите ви преживявания съществуват прекрасни пътепоказатели за това защо сте такива, каквито сте днес. Освен това вашият подход днес ще се отрази върху бъдещите ви прераждания. Такъв е сложният, но прекрасен механизъм на вашите уроци в кармата и вие трябва да искате да знаете повече за него, защото ползата ще бъде незабавна.

Колкото до разнообразието от автори, имайте предвид, че истината е истина и вие ще намирате последователни принципи на всяка крачка, дори културите и езиците да се различават.

Книгите, предадени чрез ченълинг? Знам, че ще имате още въпроси по тази тема. Повечето са истински. Някои не са. Вашата интуиция ще ви подскаже истината. Истинските са канализирани на най-високото ниво от най-различни същества, посветени на служене и обучение; затова информацията е толкова разнообразна. Не я възприемайте задължително като противоречива, просто е дадена от различни гледни точки. По-нататък ще се спра на този въпрос, но пак ще ви кажа, както преди, че не всички канализирани предсказания са точни, поради промените на Земята през последните години. Те може и да са били точни за времето, когато са били писани, но не е задължително да са верни сега. Все пак, някои предсказания отпреди 1000 години отново са точни, след като са били неутрализирани чрез човешките действия, но наскоро са си възвърнали точността. Това изненадва ли ви? Спомнете си, че вие имате ограничено линейно време, което не важи във Вселената. Всяка истинска канализирана информация винаги се дава в съвършената енергия на любовта. Не е необходимо да обяснявам на теб, моя партньор, как се отразява това върху изхода, нали? Колкото до ченълинг от космоса... какво е това тук според теб?

В последните послания ви дадох прозрение и за НЛО. Нима е чудно, че те играят толкова важна роля в метафизиката? Запомнете предупреждението: все още непонятните неща не са задължително злонамерени, страховити или призрачни... а само все още неразбираеми. Отдавайте на тези неща място и толерантност, както бихте направили, ако най-неочаквано откриете съвършено нов физичен закон, който трябва да изследвате (което ще стане, между другото).

За всички вас, следващият път, когато влезете в такъв магазин, направете го с любов и толерантност. След това споделете помежду си как се чувствате. Към кои книги посягате? За какво бихте искали да знаете повече? Като същество с божествен произход, което учи уроците си на тази планета, какво желаете да знаете?... След това вземете подходящия материал. Вашето умение да правите разлика е изключително важно в тази нова енергия. Не след дълго плявата ще бъде отделена от зърното по лавиците на тези магазини.

Въпрос: Ти каза: "Вашият дуализъм е вашето поле за открития." Какво означава това? Чувал съм и други да говорят за "дуализма". Какво представлява той?

Отговор: За вас е трудно за осмислите това понятие. Трудно е, тъй като е нарочно блокирано от всеки човек в обучение. В предишните послания съм говорил многократно за него, но въпреки това то продължава да ви озадачава. Време е да се разделите със старото мислене и да приемете новите основни истини.

Моля ви, бъдете открити и проумейте следното: всички вие сте възвишени същества, които вървят по тази планета, предрешени като обикновени биологични същества... и тази премяна заблуждава всички, дори вас самите. Това е основата на дуализма. Всъщност вие сте двама човека. "Истинският вие" сте възвишеното същество, чиято сила и познание притежава всеки един от вас, а "илюзията" е обвивката на човешкото същество със свой урок. Иронията тук е, че вие възприемате илюзията като действителност, а истинската си същност като илюзия. Много от вас изобщо не долавят своя истински аз! Най-големите открития в уроците си, които ще направите, са във връзка с тази двойственост. Най-големите успехи в израстването се коренят в разбирането на този дуализъм и в осъзнаването на разменените роли на "истината" и "илюзията". Въпреки че не можете да видите наистина вашия Висш Аз (защото урокът ви щеше да изгуби своя смисъл), можете да се сдобиете с работни знания и разбиране на истинската си същност. Когато това стане, тогава можете да поемете своята сила... но не преди това. Следователно вашето поле за открития е това на самоосъзнаването и истината за двойствеността вътре във вас и начините за подобряването им.

Освен това не мога да подчертая достатъчно убедително следното: вие и онези около вас сте избрали вашите човешки обстоятелства много преди да дойдете тук. Нещата, през които преминавате в момента, са част от един план, задвижен от вас самите. Моля ви да не обърквате това с предопределението. Предопределението не играе никаква роля тук. Истинското предопределение създава проблеми и диктува решения. В настоящата ситуация вие сте си дали само проблемите. Решенията се случват чрез вашето самоосъзнаване и реализация. Разполагате с проблем и инструментите и силата да го разрешите. Когато го направите, това на свой ред повишава вибрацията на планетата.

Въпрос: Как така нашето лично самоосъзнаване и личното ни овладяване на урока пораждат промяна във вибрацията на планетата? Изглежда прекалено величествено. Защо не се отразява само върху нас, на индивидуално ниво?

Отговор: Отговорът е прост. В миналите послания говорих за значението на връзката между вас лично и Земята като цяло. Аз съм тук и правя нещо за Земята, но то се отразява директно върху вашата духовна сила и здраве. Планетата е класната стая. Вие сте в нея и всичко, което се случва в класната стая, се случва и на вас. Обратното важи с пълна сила. Колкото повече просветление съществува, толкова повече се уравновесява планетата.

В крайна сметка класната стая се изпълва със знаещи ученици и престава да бъде необходима, когато учениците завършат своето обучение. В процеса между обучението и завършването класната стая бавно се променя, тъй като все повече ученици овладяват уроците си. Когато ходехте на училище, не е ли вярно, че можехте да влезете в една класна стая и да познаете на кой клас се преподава? Не се ли ориентирахте на какво ниво са учениците? Класната стая се променя с нарастването на усвоения материал. Старите уроци отпадат и се появяват нови, по-напреднали уроци. Цялото се променя успоредно с отделните части, а частите определят промяната.

Другата причина е, че вие (като отделни части) всъщност не сте сами в урока си. Имате важни вътрешни дела с другите около вас (по предварителен план и споразумение). Ето защо онова, което възприемате като лично израстване, променя групата по същия начин, по който променя и класната стая.

Въпрос: По-късно искам да науча повече за начина, по който действа тази групова карма, но в момента бих желал да обсъдим екстрасенсите и медиумите. Първо, кой съм аз, че трябва да правя това? Ако отговорът изглежда личен или частен, ще разбера, че се отнася само за мен, и няма да го включа в книгата.

Отговор: Отговорът едва ли е частен; той е проста истина! Ти се съгласи да го направиш преди идването си на Земята. Сега е избраният момент... и ето те теб. Това е. Голяма част от нещата, които си направил през живота си, са те подготвили за това, както беше според плана. Интересът ти към логичното не беше случаен, нито фактът, че ти прие рано фундаменталните християнски вярвания. Това те държеше далеч от метафизиката, но все пак вътре във вибрацията на любовта. То спомогна за създаването на идеална "леха" за ясни транскрипции, свободни от чужди влияния. Ти си склонен само към практичното и логичното, което ни води до причината да задаваш подобни въпроси.

Въпрос: Защо не напускам тялото си по време на ченълинга като останалите? На хората, които посещават сеансите на Крион, това им се струва лишено от драматизъм. И как мога да знам, че нещата, които предавам, са точни, щом не изпадам в "транс"?

Отговор: Две от качествата на новата енергия са отговорността и последователността. Ще започнеш да забелязваш, че на медиумите вече няма да им се налага да "преотстъпват" личността си на съществото, което предава посланието. Сега, когато носите цялата сила на собствената си душа, ще стане възможно да се предават по-ясни послания. Най-добрият ченълинг е партньорство; преди беше "преотстъпване". Трябваше да бъде така, понеже вие не можехте да поемете положението, съчетаващо този вид сила със собствената ви стара вибрация. Новото партньорство се характеризира с цялостност и последователност. Това не означава, че по-рано не е имало последователност. В никакъв случай! Но преди медиумът можеше да "преотстъпи" себе си и да предава информацията и действията като идващи от някой друг. Сега партньорството изисква отговорността да се поема и от човека, тъй като той е активен участник. Всъщност новото, по-ясно тълкуване се дължи на факта, че вашият "Висш Аз" (който знае всичко, каквото знам аз) потвърждава превода, преди да го изречеш. Това е проверката на смисъла. Тя е нещо ново. Този нов метод е по-труден от стария, тъй като включва вашата човешка личност, напълно съзнателна по време на ченълинга. Трудността се заключава във факта, че трябва да се упражнявате да стоите "вътре" в себе си по време на ченълинга и е наложително егото да бъде потиснато.

Онези, които се чувстват най-удобно със стария метод на ченълинг, могат да продължат в пълна хармония с това, което се случва сега, но новата енергия ще донесе по-добър, по-ясен начин на използване, ако пожелаят.

Въпрос: Защо някои хора смятат, че медиумът трябва да говори несвързано, с недомлъвки или със странен глас, за да може да му се вярва? Защо някои от присъстващите дори искат да ги "уговарят", като деца? Каква полза имат от това?

Отговор: Недей да съдиш и преценяваш никой човек, медиум или присъстващ! Всичко е уместно за времето си. Много хора трябва да имат пред себе си фигура със симулиран авторитет, с всички качества на родител, за да повярват в достоверността на случващото се. Някои се нуждаят от драматизма на онова, което възприемат като фигура от друг свят, за да се доверят на медиума. Защо се впечатляваш от всичко това и губиш скъпоценността на себеоткриването заради подобни неща? Работата на останалите медиуми е точно толкова истинска, колкото и твоята. Помисли внимателно, преди да изречеш на глас критика към нечий чужд начин на възприемане на Духа! Скъпи партньоре, чувствай се предупреден по този въпрос... живей в любов.

Въпрос: Трябва да задам още един деликатен въпрос, който винаги ме е мъчил. Защо екстрасенсите и медиумите никога не са съвсем "в тон" помежду си за нещата, които виждат или предсказват? Как е възможно това, ако всички "разгадават" една и съща вселена?

Отговор: Това не е труден въпрос, нито пък неуместен... но отново вашите представи за онова, което очаквате, се отразяват върху реакциите ви. Да бъдем наясно: ако можехте да видите цялата си душа и знаехте какво има от другата страна на воала, тогава уроците ви тук щяха да са излишни. Следвайте тази логика и осъзнайте, че вашите знания и представи за "другата страна" проблясват през филтрите на мисълта и интуицията и рядко ви се дават в чист вид. Представете си следното: ако всички вие можехте да се съберете заедно и да докажете необоримо, че сте частица от Бог, която върви по Земята и овладява урока си... макар и предрешена, тогава ние (Вселената) щяхме да "изгасим прожекторите" и вие щяхте да се приберете у дома. Класът се разпуска.

Колкото до тълкуванията и предсказанията, вие ще продължите да виждате през опушено стъкло... само че доста от вас осъзнават, че напоследък стъклото започва да се прочиства, позволявайки много по-ясни тълкувания. Ще ви дам нова представа за екстрасенсите и "ясновидците". Да кажем, че трима екстрасенси желаят да видят какво има от друга страна на вратата (в този случай вратата представлява воала). Те не могат да отворят вратата, тъй като това не е позволено. Вместо това те откриват, че ако коленичат, се сдобиват с рядката способност да гледат през процепа под вратата. И тримата коленичат и надникват под вратата. И тримата съзират едно и също нещо през процепа: виждат друга по-малка врата и подметките на някакви обувки. И тримата виждат една и съща картина, но от нея могат да се извлекат много неща.

Всички екстрасенси виждат със стопроцентова точност и на този етап получават верен и точен поглед към другата страна. Това е тяхната дарба и всички виждат наличното като истина. Единият екстрасенс смята, че по-малката врата е отворът към вашия Висш Аз, а обувките означават, че от другата страна на вратата стои висок духовен водач-мъж, който е готов да ви се притече на помощ. Другият екстрасенс смята, че по-малката врата е заключена и води към пещерата на познанието, а обувките принадлежат на ангел-жена, която държи ключа. Третият екстрасенс, който е най-уравновесен от тримата, не прави никакви заключения, докато не (1) помоли своя Висш Аз да потвърди онова, което вижда; и (2) ако се съмнява, се допитва до други хора със сходно мислене за мнението им. Защо се консултира с другите? Защото новата енергия го обуславя. Сега съвместните усилия пораждат допълнителна сила и яснота.

След потвърждението третият екстрасенс е далеч по-способен да превежда и предава информацията, тъй като той може да се отърси от човешките предубеждения, които често се намесват. Той установява, че обувките са просто обувки, без някой да ги е обул. Било е неправилно земно предположение от страна на другите двама да заключат, че във всички обувки има същество, което ги носи. Вратата? Балансираният екстрасенс осъзнава, че това е просто огледало, което отразява другата страна на вратата, изпод която наднича. Тя изобщо няма да се отвори; било е илюзия. Не всички неща, които приличат на врати, се отварят. Тогава той пристъпва към тълкуването на смисъла на чифта обувки и отразената врата, нещо, което би убягнало на другите двама. Следователно имате трима истински екстрасенси, които са видели истината, но само един е разбрал какво представлява тя в действителност. За това човекът трябва да се отличава с мъдрост, равновесие и преценка. Добрият екстрасенс в новата енергия притежава две умения: първо, да умее да "вижда" под вратата; и второ, способността да преценява какво означава видяното. Именно това се случва с фалшивите предсказания за наклона на Земята. Както споменах в предишните послания, накланянето е само магнитно и е моя работа. Идеята за промяната беше "видяна" правилно от мнозина, но не беше напълно разбрана от всички.

Вселената е съвсем буквална. Всичко не е такова, каквото изглежда от вашата страна, дори да си въобразявате, че може да имате отговора на мистерията. Най-напред трябва да се отърсите от всички земни предубеждения. Тъкмо това е основният недостатък на вашия научен метод в момента. В бъдеще ще ви дам повече информация по въпроса, ако искате, но е достатъчно да знаете, че не можете да различите физическите универсални истини, ако прилагате човешки възприятия и предубеждения към вашите логически модели.

И така, виждате, че има много истини за прозиране... като тези, които възприемате сега; но трябва да се разделите с вашите културални и земни предубеждения. Сега можете да превеждате свободно дори неща, които на пръв поглед нямат смисъл в старите ви логични модели, но които някой ден ще бъдат всеизвестни познания.

Крион

Категория: Книга 2: Не мисли като човек | Разгледан: 3486 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/3
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.137.199.162          Четвъртък          18.04.2024, 18:42