Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



09:52
29.03.2024
Петък
18.232.179.191


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 2: Не мисли като човек » Притчата за фермера - Анализ

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Притчата за фермера - Анализ

Сигурно вече виждате, че притчите на Крион съдържат дълбоки прозрения. Ето ги двамата фермери. Тук фермерът очевидно представлява човека в неговия съюз със Земята, който я обработва в хармония с природата, за да се изхранва. Онези от вас, които следят ученията на Крион, ще разберат тази изключително силна връзка на човека със Земята, която е подчертавана многократно.

Освен това специално тези двама фермери бяха независими, способни да "работят сами, без чужда помощ". И така, имаме примера на двама човека, които вървят по Земята и разчитат на планетата за изхранването си и които са изцяло отговорни за всичко около себе си. Този сценарий звучи ли ви познато? Това сме ние, в една силна метафора. Затова фермерите символизират нас, които вървим по Земята в тази епоха.

Следващата част на притчата се отнася за онези от нас, които живеят в относителната сигурност на първия свят (който вече описахме). Крион го показва, когато разказва как фермерите водели добър живот и обикновено имали добра реколта всяка година. Тук се изобразява животът на повечето от нас, които се трудим усърдно и се справяме финансово година след година. Крион продължава с думите, че историята се развива в свободна икономика, където "една част от пожънатата пшеница използвали за себе си, а друга продавали на пазара, за да си осигурят продукти и изобилие". Тези думи са изключително важни, защото недвусмислено пренасят историята в нашето общество на свободната икономика.

Най-убедителният довод обаче е следното изречение: "Един ден в нивите им се появил човек, който твърдял, че носел послание от Бог. И двамата фермери се заинтересували и изслушали внимателно съобщението." Това е удивителен ориентир към кого всъщност се обръща Крион като герои в притчата! Какво би се случило с повечето хора, ако се появи някой човек и им каже, че носи послание от Бог? Повечето биха го изхвърлили и биха се посмели на воля (такава е културата, в която живеем). Но тези фермери били различни, защото "се заинтересували и изслушали внимателно съобщението". Забележете, че не били просто пасивно заинтригувани, а изслушали внимателно посланието. Повечето от читателите сигурно разбират накъде отиват нещата.... че вероятно Крион ще ни разкаже притча за двама човека, които живеят в новата епоха и които са просветлени. Надявам се, че в тази категория влизат повечето от вас, читателите на тези редове, защото моят практически нюх ми подсказва, че само такъв човек би купил настоящата книга.

Това не е първият път, когато Крион се обръща директно към онези, които са открили своя Висш Аз, и тази притча е специално за тях. Подозирам, че е специално за вас.

Притчата продължава с описание на това как вестителят им съобщава, че ги очаква награда, но за да я получат, те трябва да направят нещо различно и нелогично. Нещо, което не са правили досега и което противоречи на всичко, учено за земеделието (с други думи, не мисли като човек, ако искаш наградата си).

Вгледайте се внимателно в посланието към тях. Основният превод е:

(1) Изскуби старото зърно.  - Отърси се от всички стари начини за правене на нещата.

(2) Зарий го. - Зарови старите си навици толкова дълбоко, че да изчезнат завинаги.

(3) Изхвърли нечистотиите и паразитите, докато разораваш. - Раздели се с привързаността си към онези неща, които са те съпътствали, макар да си знаел интуитивно, че са лоши за теб.

(4) Веднага засей отново. - Незабавно започни да се развиваш с новата енергия и с новите начини на нещата.

(5) След това вестителят им съобщи, че Земята около тях ще се промени, за да осъществи това ново подреждане и да ги подпомогне. Това, естествено, е посланието на Крион: че земната магнитна мрежа се променя, за да направи възможна новата енергия и за да "предаде щафетата", така да се каже, на всички хора на тази планета на свободния избор. Казват ни да приемем с отворени обятия новата енергия, да свикнем с нея, и ни съобщават, че Земята ще съдейства и ще приеме всичко това, за да ни подкрепи.

Историята продължава, че на единия фермер му е трудно да приеме това, тъй като неговата пшеница е готова за жътва, и той изобщо не вярва на думите на вестителя. Крион ни разказва, че и двамата фермери се колебаели да унищожат узрялата реколта, като подчертава, че решението било трудно дори за онзи, който накрая послушал съвета на вестителя. Това означава, че от нас се иска трудно нещо! Няма да бъде лесно за никой от нас да изхвърли старите начини, по които вършим нещата, и да приемем новата енергия. Трудно е дори при обещаните щедри награди (като по-дълъг живот), тъй като не можем да видим какво ни предстои.

Все пак, винаги съм се чудил в тази притча как е възможно човек да не зачита Божия вестител. Засмях се вътрешно, защото си спомних как в Неделното училище си задавах същия въпрос, когато научих за пръв път за фараона, който постоянно упорствал, въпреки многобройните "страхотни" доказателства на Моисей, че той щял да сбърка, ако не пусне робите си да си отидат. Глупав ли бил фараонът, или какво? Сега Крион ни показва същата "упорита черта" във всички нас! Наистина е трудно да променим навиците си, когато са ни толкова скъпи и сме разчитали толкова дълго на тях.

В притчата единият фермер изпълнява съвета, а другият не го прави. Малко след това и двамата са потресени от земните промени (изливат се дъждове и духат ветрове, каквито никога не е имало през този сезон). Историята гласи, че земните промени са благоприятни за посевите на фермера, който се е вслушал в съвета на вестителя, и неговата новозасята пшеница достига невиждана височина. Реколтата на другия фермер е унищожена (въпреки че е била здрава и висока).

Предупреждението тук е ясно: старите начини повече няма да вършат работа. Земните промени ще ги накарат да се сринат до основи и те повече няма да пораснат. Ще отпаднат дори най-здравите и успешни методи на старата енергия. Тези, които ще бъдат успешни, са нови, често различни и представляват непознати води. Те са също методите, които ще бъдат изпълнени с любов, изобилие и резултати.

Тази притча беше специално за просветлените, за учителите и за работниците. Беше дадена в средата на 1993 г. и скоро се появиха удивителни доказателства за нейната истинност, показвайки, че тази притча не бива да се приема несериозно. Отделете няколко минути, за да я прочетете отново. Тя е кратка, но заредена с чудесно послание.

Колкото до човекът-вестител в историята... сами се досетете кой е.

Лий Каръл
Категория: Книга 2: Не мисли като човек | Разгледан: 1283 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/2
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   18.232.179.191          Петък          29.03.2024, 09:52