Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



01:14
24.04.2024
Сряда
18.227.24.209


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 1: Финалната епоха » "Невидимото"

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

"Невидимото"

Толкова много се е говорило за "невидимата" страна на метафизиката, че за мнозина тя придобива псевдоважност. Какво да кажем за духовете, ангелите, НЛО, духовните водачи и т. н.? Не е необходимо никой от нас да знае нещо повече от това защо сме тук и какво трябва да правим (което трябва да ни поддържа заети през целия ни живот!). Механизмите на Вселена­та и начинът, по който стават нещата, ни се дават между другото и в малки дози. Достатъчно е да кажем, че не е толкова важно да разбираме всичко. Ако колата ви докара където трябва, не е необходимо да познава­те в тънкост двигателя, за да пристигнете живи и здрави. Някои от нас обаче искат да станат механици и са удостоявани с обяснения и по-подробно обучение.

За онези от вас, които искат да знаят повече, има тонове текстове по тази тема. Но ето няколко основни истини: Съществуват много, много духовни същества, които са в множество други земни сценарии. Някои са отделни и независими от нашите мисии на Земята, други поддържат директно онова, което ние трябва да правим тук. Да, има други в други светове (наистина ли ви изненадва?); някои са като нас и преминават през други уроци (по-нисши и по-висши от нашите собствени). Други изобщо не са като нас и не са толкова осезаеми, колкото сме свикнали, затова видът им ни стряска. Някои умеят да общуват маргинално. Някои се опитват, а не бива. Някои ни посещават, а други не трябва да го правят.

Случва се да пресичаме пътищата си с някои от другите същества, понякога като част от големия план, а друг път без връзка с уроците ни. Най-често за момент осъзнаваме, че ни наблюдават, или усещаме, че сме получили информация. Това са епизодите, свързани с нашето време тук, и са специални - и нормални. В други случаи е възможно да видим или да чуем неща, които ни се струват плашещи и нераз­бираеми (като духовете, например). Това не е необи­чайно явление и има много хора, които разбират ме­ханизмите на процеса. Нормално е, но пак повтарям, не е необходимо да го разбираме. Дори в Библията се говори за духове. Не е логично да ги отхвърляме.

Метафизиците не вярват в дявола, нито пък в Ада. Те смятат, че тези идеи и представи са били извадени от своя метафоричен библейски контекст, за да се установи политическа власт над хората. Но не се заблуждавайте: определено съществува духовна тъм­на страна. Исус дойде, за да ни поучи и за нея, а предупреждението беше ясно: Стойте далеч от нея! Можете да проявите негативността и трагедията точно толкова лесно, колкото любовта и изцелението. Вашата сила като частица от Бога е абсолютна... по­мислете за това. През епохата на "закона" на Земята Бог сътвори много смърт и страдание. Не всичко, което се проявява, е красиво и любящо.

Излъчването на зли духове е реално. Съществуват нисши невидими същества, които биха заели негатив­ното пространство, ако ги поканят. Дълбоката депре­сия и затварянето на личността е класически синдром на поканата. Понякога са необходими неколцина от нас, за да успеем да прогоним тези същества от друг човек, тъй като той става почти безсилен да помогне. В повечето случаи обаче душевните заболявания и биологическите химически неравновесия се обявяват за "обсебеност от зли сили". На хората им се струва някак по-сензационно да се кажат, че Дяволът ги е накарал да извършат нещо. Чуването на гласове обик­новено се дължи на химически дисбаланс, отколкото на духовно неравновесие. Абнормалната мозъчна функция лесно може да породи основни мисловни сигнали, които се връщат обратно в слуховия център, така че човек действително "чува" гласове, произведе­ни от тази неволна мисъл. (Процесът прилича на отслабването на диодите в електрическа верига, което поддържа потока само в една посока.) Макар да е плашещо и често трагично, това не е дело на дявола, нито на някакви други духове.

Нашата мисия на Земята е да трансформираме отрицателното в положително, както в живота си пос­редством ученията на Исус, така и за цялата планета. Любовта е кралица и е далеч по-могъща; но липсата на любов е грях. Невероятната чернота на това състояние поражда омразата, ревността, самолюбието, ал­чността, властолюбието и безразличието. Исус дойде на Земята, за да ни предаде знанията, които биха ни позволили да се издигнем над това състояние посред­ством истината за това кои сме всъщност и как можем да овладеем своята сила и да изцелим планетата. Освен това ни заръча да разпространим словото, да възвестяваме истината, така че всеки да я чуе. (Мета­физиците не вярват, че сме получили заръката да насилваме хората да я приемат.) Истината ще ви направи свободни. Но не всеки е готов за нея и не бива да му се налага насила. Тъкмо затова метафизикът ви информира за същността на системата и ви оставя на мира. Някои хора остават с впечатлението, че мета­физиците са луди, а други стигат до просветлението.

Лий Каръл
Категория: Книга 1: Финалната епоха | Разгледан: 1128 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   18.227.24.209          Сряда          24.04.2024, 01:14