Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



19:10
25.04.2024
Четвъртък
3.12.162.179


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 6: Партньорство с Бог » Липсващият елемент на Сейгън

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Липсващият елемент на Сейгън

Искам да започна тази важна научна глава с бла­годарност към покойния Карл Сейгън за неговите зна­чими открития за нашата вселена. Той породи интерес­ни дискусии и ни накара да се ЗАМИСЛИМ по някои много интересни въпроси. Точно Карл и неговата инте­лигентна дисертация за връзката наука-Бог разкритику­ва безмилостно контактьорите, екстрасенсите, движени­ето на новата епоха и религията въобще за тяхната необоснованост и липса на яснота за разлика от соб­ствения му практичен подход по въпроса какво е реално и какво не е.

Сигурно смятате, че аз, като контактьор, не бих следил отблизо работата на доктор Сейгън, но аз я намирам за свеж полъх. Естествено, не съм съгласен с философията му по много въпроси, но неговият неугасващ стремеж да ни накара да се замислим за реалните доказателства на необозримите концепции пасват иде­ално на тази глава и на собствените ми търсения.

По някаква ирония, преди 20 години д-р Сейгън се посвещава на търсенето на извънземен живот. Той иска да вярва, че този живот е възможен и преследва НАСА с твърденията си, че трябва да има живот и на други планети! Когато сондата Вайкинг Марс не показва нищо, той сменя тона, отказва се от готовността да ВЯРВА и свежда идеите си до една по-трезва нагласа. Според неговата съпруга и сътрудничка Ан Дръйън, "Карл не желаеше да вярва. Той искаше да знае."

Подозирам, че първоначалната страст на Карл да открие живот на друга планета го е подтикнала да напи­ше "Контакт". Също така смятам, че той никога не е изоставял надеждата за извънземен живот и никога не е преставал да го търси. В прашния килер на неговия младежки ум тя беше карнавална шапка, очакваща да бъде сложена при откриването на живот в други светове, но ученият възрастен беше уравновесен. Децата му може би ще доживеят откриването на този живот и сигурно ще го отпразнуват от негово име. Макар и заобиколен от своите приятели енориаши, които не бяха малко, Карл дори на смъртния одър отказа да признае съществува­нето на Бог. Просто липсваха доказателства.

Както мнозина от вас знаят, аз също търся реални (триизмерни) доказателства на духовните концепции. Интуитивно зная и търся потвърждения в свят, където властва правилото "Око да види, ръка да пипне". Моят стремеж, макар и по-различен от този на доктор Сейгън, е да потвърдя онова, което вече знам. Доктор Сейгън ни подтиква да изследваме научно неуловимото, вместо да го отхвърлим. Това е същността на научния подход, който в много случаи започва с хипотеза, която се при­лага към вече познатото, за да бъде доказана или опро­вергана.

Карл, въпреки че вече те няма, аз знам, че си с нас в Духа. Знам също така, че тържествуваш от другата страна заради едно от последните неща, които ни остави - макар че приживе едва ли си предполагал как точно ще се развият събитията. Едно от най-трайните впечатления за твоята работа се създаде от заснетия през 1997 г. филм "Контакт" с Джоди Фостър. За много от нас, "суеверните" хора, тя компенсира последната него­ва книга. Онова, което се случи със сценария след пре­минаването ти в отвъдното, не отразява съвсем точно твоите концепции приживе, а беше модифицирано, да­вайки ни един разтърсващ метафизичен филм! Той гово­ри за неуловимото и как дори да не могат да бъдат доказани, нещата все пак съществуват - дори за прак­тичния учен. Посланието на филма беше внушително, а представянето - първокласно. (Освен това представлява темата на Крион - че наоколо има повече и по-разнооб­разна енергия, отколкото можем да доловим за момен­та.) Карл, аз знам, че твоята енергия е докоснала филма от другата страна на воала и му е вдъхнала живот.


Лий Каръл

Категория: Книга 6: Партньорство с Бог | Разгледан: 904 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.12.162.179          Четвъртък          25.04.2024, 19:10