Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal





Начало  Регистрация  Вход


Хороскопи
Любовен en
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любов
Тя и Той


Книги
The Arcturians
Нумерология en
Приказки
Супер Игри
Вампиризъм
Музика | Филми
Таро | Свежо
Lifestyle (2) (3)
(4) (5) (6) (7)
Business, Careers
(2) (3) (4) (5)



13:40
19.04.2024
Петък
3.15.221.136


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
 Дар » Крион » Книга 4: Притчите на Крион » Ангенон и Вереху

Послания от Крион [8] Книга 1: Финалната епоха [49] Книга 2: Не мисли като човек [43]
Книга 4: Притчите на Крион [25] Книга 5: Пътуване към дома [13] Книга 6: Партньорство с Бог [137]
Книга 3: Алхимия на човешкия дух [65]

Ангенон и Вереху

Бележка на писателя:

Една от любимите теми на Крион е свързана с изпитанията за жените в нашата култура и какво озна­чават тези уроци лично за тях. Подобно на Бог, Крион не е "той" или "тя". Неговата същност е тази на учител според човешкото разбиране, който ни дава любяща информация за настъпващата нова епоха. Като мъж аз отначало се смущавах да превеждам думите на Крион, които често изглеждат толкова персонално отправени към жените. Сега не само се чувствам удоб­но, но и разбирам шегата. На всеки един от нас му идва редът и най-вероятно всички мъже, които четат тази история, ще реагират на някакво ниво - тъй като върволицата от животи неминуемо ще обхваща реди­ца женски инкарнации. В преводите на тези истории аз схванах, доколкото ми беше възможно, какво е да имаш някои от типично женските проблеми в нашето общество. Това изживяване ме смири и ме направи по-мъдър мъж.

Тази история се разказва от позицията на двама ангели водачи (нещо, което Крион е правил и преди). Техните имена звучат като Ангенон и Вереху. Поста­вих ударението върху второто "е" във Вереху, понеже ми беше дадено като ВЕР (звучи повече като "вър") - Е (както в "хей") - ХУ. Те са водачите на жена на име Уо. В хода на тази книга ще открие Уо в още две други притчи. "Това един и същи човек ли е?", може да попитате вие. Точно така, но както ни обясняват тук, Уо всеки път е в различен живот.

***

Ангенон и Вереху били водачи. Ангенон бил раз­личен, понеже бил водил човешки живот и притежавал някои човешки черти. Вереху никога не бил същест­вувал като човек, а открай време принадлежал към групата на ангелите водачи. И двамата съпровождали хората живот след живот, и двамата много се вълну­вали. Тъкмо се готвели да влязат на планово съвеща­ние, което да отбележи започването на още един чо­вешки живот - а това винаги било празник.

Двамата щели да се срещнат за кратко с назначено­то им същество - едно от онези, които щели да бъдат изпратени на Земята като пазители на любовта, човек, предназначен за воин на светлината. Тези двама водачи, Ангенон и Вереху, вървели рамо до рамо на път към плановото съвещание, за да се срещнат със същество на име Уо. Чували сме за Уо и преди, в една предишна притча, дадена преди една година в същата тази стая.

Сега Уо стои в плановата зала, близо до портала, който води към пещерата на сътворението. Уо е готов да вземе своята същност и да се завърне с непокътната карма на планетата Земя. Ангенон и Вереху участват в планирането и ето че Уо и всички останали планират породените от кармата (миналите животи) уроци и настоящите изживявания. Планирането е ясно, но не бива да се бърка с предопределение. Уо отново ще се спусне на земно ниво, където ще се подложи на съот­ветната карма и ще има шанс да я неутрализира (както е правил неведнъж в миналото). По този начин Уо има шанс да повиши вибрацията на планетата чрез своите усилия.

Така че Уо се подготвя на това планово съвеща­ние да продължи откъдето е спрял (от гледна точка на кармата) и да се завърне на Земята. Тук Уо планира заедно с другите същества, на които им предстои да влязат в урока - и с висшите души на онези, които вече са на Земята и овладяват урока си. Така че мъжът Уо решава да се върне с Ангенон и Вереху, но този път като Уоман (жена). Водачите с радост предприемат своето пътуване, за да се спуснат на Земята заедно с нея, а тя избира и особеността да се роди в първия ден от месец септември (така че ще има проблеми с кон­трола).

През първите години от живота си Уо е малтре­тирана от своя баща, малтретирана е от своя пастрок и даже е малтретирана от брата на своя пастрок. Когато става на единадесет години, тя носи тежката карма на дълъг цикъл - според плана. Междувремен­но Ангенон и Вереху стоят до нея, наблюдавайки как се разгръща нейната предварително планирана карма на избора.

Скъпи мои, предопределение просто не същест­вува. Вашите уроци са решени и подготвени предва­рително, но решенията са ваши, докато сте на Земята. Ето как стоят нещата: ако изпратите същества на Земята под облика на чукове и ги посетите след някол­ко години, едва ли ще се учудите, ако ги намерите в компанията на гвоздеи. Това е логично, а не предоп­ределено. Така че качествата на хората, родени на 1 септември, са известни и вие няма да се учудите на проблемите, на които се натъкват, или на уроците, които трябва да овладеят.

Уо има проблеми с мъжете. Затова пък няма проблеми с изобилието, тъй като не носи такава кар­ма. Парите сами идват при нея, а в областта на земния бизнес Уо се радва на успехи и се издига до върха. Става злобна, поради гнева и енергията на кармичния си урок, и смазва самочувствието на мъжете около себе си - като се наслаждава на играта на бизнеса и побе­дата над своите колеги и конкуренти мъже. Прави три опита за сериозна връзка, но нито една от тях не оцелява - поради нейния гняв. С напредването на възрастта здравето на Уо се влошава, а неравновесието й е благоприятно за болест на нервна почва.

Ангенон и Вереху я наблюдават с любов, понеже знаят, че всичко това е умишлено подготвено за след­ващия етап, тъй като Уо и останалите са решили, че това може да се окаже много важна инкарнация, която ще бъде запомнена поради новите земни качества. И през 47-та й година Уо "случайно" се запознава с една просветлена жена - на един от онези бизнес семинари, където хората прекарват заедно по една седмица, неспособни да се измъкнат (в името на ефективност­та). Ангенон и Вереху веднага разпознават жената, понеже тя е същество от същото планово съвещание, на което са присъствали преди 47 години. Това е създанието, насрочено да се появи тази година и ако Уо е готова, да й разкаже за Божиите дарове в Новата епоха.

По силата на съдбата Уо е заинтригувана от тази жена. Уо иска да разбере защо се различава от всички останали и сякаш по силата на съдбата (космическа шега) Уо се доближава до жената една вечер и й задава въпросите: "Как така имаш душевен покой? Защо проявяваш такава търпимост към мъжете? Каква е твоята тайна?"

Ангенон и Вереху застават "на нокти"! В рамките на един миг е събрано всичко, което са чакали. И двамата усещат потенциала на случващото се и знаят, че това е голямата възможност, за която са се подгот­вяли. Никога в историята на тяхната водаческа мисия не се било случвало нещо подобно! Докато жената разкривала истината, Уо запазила самообладание и слушала внимателно. Повратът настъпил по-късно същата вечер. Когато останала сама в стаята си, Уо заплакала, вдигнала ръце в явно отчаяние и помолила Бог да я чуе. И в този миг Ангенон и Вереху се заловили за работа. Уо била изразила намерение! Ура! Вселена­та чула молбата й. Ура! Съществувало нещо по-вели­ко от човешкия интелект и, да, тя можела да намери покой в рамките на своята инкарнация. Ангенон и Вереху ликували, а Уо не могла да мигне цялата нощ поради трескавата дейност, която кипяла около лег­лото й!

Нещата бързо започнали да се променят за нея. Уо се срещнала с жената още много пъти и двете бързо се сприятелили. Запознала се и с други, които я превели през съответните процеси и й дали нужната информация. През цялото време Ангенон и Вереху се радвали на новото общуване, което можели да водят с Уо и нейния Висш Божествен Аз. По-късно трети ангел-водач от групата на учителите водачи се присъ­единил към Ангенон и Вереху, а Уо могла да влезе директно в своята карма и да прости на онези, които й били навредили навремето. Така тя придобила мъд­рост и осъзнала отговорността си за всичко станало. А заедно с мъдростта дошла и любовта. А след лю­бовта настъпило действието! После дошло време, ко­гато Уо можела не просто да търпи мъжете в живота си, но даже и да създаде партньорство с един - успеш­на и любяща връзка. Това било удивително, като се има предвид коя "била по-рано" Уо.

През 53-тата година на Уо Ангенон и Вереху тряб­вало да си тръгнат. Уо била придобила такава вибра­ция, че се нуждаела от службата на съвсем нови вода­чи. Когато старите й водачи се оттеглили за период от 90 дни, Уо останала без подкрепа, но въпреки големия стрес тя разбрала какво ставало и се заела спокойно с други човешки дела, и преживяла периода без никакви трудности.

Ангенон и Вереху отново ликували. Вие може би си помислихте, че ангелите приятели на Уо са били нещастни, че са изпитали тъга и мъка от раздялата с тяхната обична приятелка - за която толкова дълго са кроили планове и са се подготвяли! Но Ангенон и Вереху знаели, че всички части са в равновесие, а извисяването на един извисява цялото, така че си тръгнали на драго сърце без негодувание, а изпълнени само с любов.

Оставяме Уо тук, понеже нейното бъдеще все още не се е реализирало - също като вашето собствено.

Послепис на писателя:

В тази история Уо е "тя", а целият разказ се води от позицията на нейните водачи. Тази притча съдържа важна информация за работата на водачите. Помните ли, че в по-ранните писания Крион ни е споменавал факта, че всички ние идваме тук с поне двама водачи, които са неотлъчно до нас, а някои получават дори трети, а също че просветлението носи потенциала за пълна смяна на водачите. Тази пълна смяна на вода­чите често представлява 90-дневно изпитание, за кое­то също вече сме чували.

Крион веднага ни обяснява за двамата водачи, които ще бъдат назначени към "Уо". Единият водач е живял като човек, а другият не е. Тази информация показва, че човешките същества не винаги се завръ­щат като хора. Питали ли сте се някога дали вашият "ангел пазител" не е някой, който сте познавали? Тази история е свидетелство, че може да е точно така! Информацията разкрива, че ангелите водачи са служители специалисти, които ни подкрепят в урока, и че групата на водачите включва същества, които винаги са били водачи и други, които навремето са били хора.

От следващия откъс разбираме, че водачите учас­тват в планирането на нашите договори. Крион ни казва от самото начало, че ние сме част от Божията енергия - че ние, докато сме в Божието съзнание (нещо, което хората не могат напълно да проумеят), планираме нашите инкарнации и възможностите за уроци в тях. Това, между другото, ни прави напълно отговорни за абсолютно всичко, което ни се случва по пътя, тъй като в не едно послание са ни казвали, че "няма нищо случайно" и "съвпадения" не съществу­ват.

И така, водачите отиват на планово съвещание, за да се запознаят с човека, който ще придружават, и да планират възможностите за следващия живот! Това е чудесна информация и ни помага да разберем защо са важни водачите - защото ни съдействат в осъществя­ването на плана, който всички заедно сме начертали.

Крион иска отново да направим разлика между онова, което се случва на това планово съвещание, и предопределението. Предопределението е човешка концепция и не е духовна реалност. Нашите планови сеанси са просто сценография на уроците. С други думи, когато сте в училище на вашия чин, можете да направите всичко, каквото искате с теста пред вас: да го  изхвърлите, да го направите на лястовица и да го пуснете през прозореца или да се съсредоточите и да го издържите успешно! Всичко зависи от вас. В този случай тестът е съставен от вас, когато сте били в "Божественото съзнание", но вие изобщо не си давате сметка за този факт. Виждате ли колко различно е това от предопределението? Ние разполагаме с напълно свободен избор през цялото време. Крион отново проявява чувство за хумор с аналогията за чуковете и гвоздеите във връзка с обяснението как протича пла­нирането.

Следващото смайващо разкритие е, че плановото съвещание включва "висшите души на онези, които вече учат урока си на Земята". Вгледайте се внимател­но! Това е първото указание на Крион, че кармичното планиране включва съществата, които вече живеят и вървят по Земята. Ето как работи "двигателят" на груповата карма. Иначе казано, ако групата за кармично планиране трябваше винаги да изчаква хората да преминат от другата страна, преди да се планират следващите инкарнации, процесът щеше да е крайно неефективен. Съществата буквално щяха да се "мо­таят наоколо" в очакване на другите да умрат, преди да могат да планират как да си взаимодействат с тях следващия път. Помислете: вие си взаимодействате кармично с родителите и децата си; следователно има големи възрастови разлики. Това обяснява как е въз­можно някое дете да дойде на този свят и да умре печално, но уместно, заради урока на своите родите­ли, а след това да се роди отново като следващото дете на същите родители (ако е уместно). Не казвам това като намек, че Бог използва подобен сценарий, а като илюстрация за планирането.

Как е възможно планирането да включва живите, ще попитате вие? Крион неведнъж ни е разказвал за свръх душата или Висшия Аз на всеки един от нас. Всъщност вашият стремеж към просветление и изви­сяване трябва да се свърже с вашия Висш Аз и да остане на планетата като могъщ работник (вижте притчата "Мишката Марла"). Очевидно този Висш Аз е част от нас, в непрекъснат контакт с Бог, но неговата енергия не е изцяло в телата ни. Следователно общу­ването с Бог по кармични въпроси (поне) не престава. Това обяснява и как сложните кармични взаимодей­ствия могат да продължат да се променят, докато хората около нас отработват собствената си карма, а ние отработваме нашата. С други думи, ние променя­ме учебния план с успешното преминаване на всеки един изпит. Част от нас следи резултата!

Историята ни представя Уо като малтретирано дете, подложено на сексуален тормоз от неколцина мъже, които би трябвало да са част от семейната опорна група. Това трябва да ви помогне да видите как се натрупва кармата на изоставянето и до форми­рането на какъв тип характер може да доведе. Вижда­ме, че Уо става свръх амбициозна жена без никакви финансови затруднения, която обича да се съревнова­ва с мъжете (действителният превод беше, че тя оби­чала да ги побеждава в собствената им игра). Тя има три провалени брака или връзки и носи в себе си много гняв, което впоследствие й причинява заболявания на нервна почва.

Но къде са Ангенон и Вереху през цялото това време? Каква е ползата от всичките тези ангели па­зители, ако не си помръдват пръста да помогнат на човек, затънал в такава бъркотия? Е, тези въпроси са на шега, тъй като в действителност "Ангенон и Вереху я наблюдават с любов, понеже знаят, че всичко това е умишлено подготвено за следващия етап..." Всичките 47 години от живота на тази жена са подготовка за предстоящото голямо изпитание. Помислете за това - търпението на ангелите!

"Планираната душа" се появява на сцената. Вода­чите веднага я познават и започват да се вълнуват. По-нататък въпросната планирана жена, която се по­явява в живота на Уо, се оказва част от плановото съвещание на договора отпреди 47 години. Предста­вете си колко сложно е това! Уо също разпознава жената по свой начин, понеже се казва, че е заинтри­гувана от нея и я заговаря. Това е една коренно раз­лична жена - катранът не полепва по нея! Това е препратка към друга история от тази книга, "Притча за катранената яма". Вижте как тези притчи се преп­литат с една и съща информация: ето една просветле­на жена, която се появява в живота Уо и я подтиква да се промени - дори самото й присъствие е достатъчно!

По-нататък Уо научава за душевния покой и ра­дост на безименната жена - и за нейното търпение към мъжете. Спомнете си, че сега Уо е в дисбаланс и е болна. Това е състоянието, което й е необходимо, за да се откаже дотолкова от егото си, че да попита друга жена за тези непонятни неща. Забележете още как историята използва едната жена като вестоносец за другата, въпреки че всички сме човешки същества и полът ни не би трябвало да е от значение за Бог. Но все пак има, когато става дума за карма, понеже голя­ма част от нашата карма представлява енергията, генерирана около другия пол (проблеми с майката и бащата, и т.н.). Наскоро науката също откри, че наши­те мозъци са биологично свързани по различни начи­ни и най-накрая се призна, че действително мислим различно. (Хайде бе! Чудно ми е колко пари са били похарчени за този проект? Аз щях да го потвърдя без пари, ако ме бяха попитали.)

Жената споделя своята духовна мъдрост с Уо. Водачите са нащрек и готови за това събитие. Това е изпитанието, което открай време са очаквали. Прит­чата ни разказва как Уо поискала помощ, когато ос­танала насаме в стаята си и като изразила на глас намерението си, поставила началото на удивителния процес, който последвал. По-нататък научаваме за промените в живота на Уо и третия водач, който се присъединява към Ангенон и Вереху. Този водач е от "групата на учителите водачи". Крион отново споме­нава, че водачите учители се различават от обикнове­ните водачи. За някои това е все едно да получиш по-висш разред ангел в живота си. Цялата тази номен­клатура е необходима, понеже моят превод на Крион използва само собствените ми думи. Вярвам, че човек може да използва думите водачи или ангели като взаимозаменяеми, ако пожелае, и че всъщност няма значение как ги наричате, щом разбирате невероятния механизъм на тяхното присъствие тук и любовта, ко­ято изпитват към нас.

Накрая Уо се превръща в просветлен човек - който прощава на хората, които са й навредили в миналото и разбира, че тя е отговорна за всичко и най-сетне постига истински мир. В този момент тя вече може да си намери партньор и връзката да спо­лучи - истинското изпитание.

Вижте какво се случва след това: нашите герои Ангенон и Вереху са заменени! Що за история е това, щом добрите ги разкарват по средата? Във филмите никога не става така. Как според вас са се почувствали Ангенон и Вереху? Не са ли били достатъчно добри, за да останат с Уо докрая? В края на краищата, те изтърпяха 47 години гняв и неудовлетворение! Нима не заслужиха шанс да се порадват на резултатите от плана, в който участваха?

Уо е изразила намерение за просветление и се придвижва към статут, който изисква водачи учители, а Ангенон и Вереху го знаят и ликуват. Те си тръгват с много любов и без капка тъга. Били са част от земната история и ознаменуват събитието.

Божественият разум е такъв, че едно същество може да отпразнува радостта на друго като своя соб­ствена. Щом видите общия план, можете да отпраз­нувате късмета на вашия съсед и то искрено, дори да смятате, че вашият живот не върви по мед и масло. Някои хора не могат да проумеят подобно нещо. Крион често ни призовава да наметнем "Мантията на Божествения Дух". Това означава да носим с нас връз­ката с Висшия Аз и да постигнем такова равновесие, че първите ни чувства към всички хора да се базират на любовта, без да мъкнем никакъв друг багаж. Зачи­тайте човека до вас, тъй като неговият процес е тясно свързан с вашия, дори да ви се струва съвършено различен.


Лий Каръл
Категория: Книга 4: Притчите на Крион | Разгледан: 1419 | Добавил: Бонд | Рейтинг: 5.0/1
Коментари: 0
Коментари могат да добавят само регистрирани потребители.
[ Регистрация | Вход ]
   3.15.221.136          Петък          19.04.2024, 13:40